Lifestyle

#kužina

Mali trikovi: Vratite okus bezukusnoj hrani

Mali trikovi: Vratite okus bezukusnoj hrani
Ilustracija

Pripremate večeru za vrlo važne goste, ali stjecajem nesretnih okolnosti hrana je ispala bezukusna?

Ne brinite jer i za to postoji rješenje. Pogledajte jednostavne savjete kako ispraviti pogreške u kuhanju. 

Prekuhana tjestenina - stavite je nekoliko minuta pod hladnu vodu kako bi se zaustavio proces kuhanja i kako bi se ponovo ukrutila. Zatim je podgrijte pomoću sosa od rajčice - kiselina iz sosa još više će je učvrstiti.

Ljepljivi rezanci - brzo ih osušite i ohladite. Vratite u tavu, dodajte najmanje jednu žlicu maslinovog ulja i dobro promiješajte na laganoj vatri.

Preslana juha - dodajte malo sirove tjestenine ili jedan oguljeni krumpir. Škrob iz ovih namirnica apsorbirat će većinu soli. Nakon 15 do 20 minuta kuhanja uklonite tjesteninu ili krumpir.

Suha riba - namažite je mješavinom maslaca i limuna, a zatim posipajte sjeckanim mažuranom i drugim aromatičnim biljem. Umak će dodati vlažnost, a začini aromu.

Prekuhano povrće - kao i tjesteninu, ohladite ga što brže u hladnoj vodi, a zatim na kratko zagrijte i poškropite limunom, limetom ili narančom prije posluživanja.

Prezrelo voće - kada je voće toliko gnjecavo da ga ne možete upotrijebiti ni za voćnu salatu, iskoristite ga za pripremu različitih voćnih napitaka poput koktela, smoothiesa, sorbeta ili pak sladoleda.

Zagorjeli kruh - uklonite zagorjeli dio, namažite maslinovim uljem i pospite parmezanom te servirajte kao pogačice. 


Reci što misliš!