Lifestyle

#odnosi

Pitanja na koja trebate odgovor kad uplovite u novu vezu

Pitanja na koja trebate odgovor kad uplovite u novu vezu
Josep M Suria / Freepik

Ne želite završiti slomljenog srca niti imati osjećaj da ste izgubili mjesece ili godine. Naravno da ni za što u životu nema garancije, ali postavljanje ovih pitanja šanse za to svodi na minimum...

1. Smatra li da su muškarci i žene ravnopravni? Vi ste možda njegova ljepša polovica, ali jednakost u vezi je vrlo važna. Treba vam netko tko će s vama iskreno komunicirati; tko će slušati i dijeliti moć jednakosti. Iako zvuči jednostavno mnoge žene ovo i nemaju baš često na umu.

2. Kakve su vaše seksualne preferencije i apetiti? Možda nije prva stvar koja vam pada na pamet kada pričamo o vezanju, ali svakako je ključna. Seks je važan dio naših života. Ako se u krevetu ne slažete i osjećate neugodno onda trebate razmisliti želite li zaista biti s tom osobom. Kao par suočit ćete se s mnogo izazova kao što su djeca, karijera, problemi s novcem. Intima pomaže da lakše riješite takve probleme. Pazite na to da ste psihički kompatibilni. Zapitajte se hoće li vas seksualno privlačiti ta osoba i u narednih 5 godina? 50?

3. Želi li djecu i kako bi trebao izgledati njihov odgoj. Upravo je ovo pitanje razlog mnogih prekida. Morate znati što vaš partner misli o tome kako ne biste propustili ono što je vama bitno. Drage dame, još jedan dobronamjerni savjet: ako on ne želi djecu nemojte se truditi promijeniti mu mišljenje.

4. Možete li zamisliti budućnost uz njega? Ovo je vjerojatno najveći test dužine jedne veze. Prvo, upitajte sebe gdje ćete biti za 10, 20 ili čak 50 godina. Vidite li sebe s trenutnim partnerom? Kroz razgovor s njim doći do odgovora – Imate li sličnu sliku o tome kako biste željeli da vam izgleda budućnost? Pričajte o svim svojim budućim ciljevima: novcu, karijeri, putovanjima ...

5. Dijelite li iste vrijednosti? U početku, sve se svodi na poštivanje vrijednosti vašeg partnera. Također, on je tu da poštuje i priznaje vaše vrijednosti svejedno tiču li se vjere, duhovnosti, zdravlja ili nečeg petog. Razmislite o svojim i partnerovim prioritetima. Ako su vam slične liste prioriteta, onda ste na dobrom putu.

6. Slažu li se vaše obitelji? Iako se možda nećete baš uvijek slagati s njegovom obitelji, poštujte njihove odnose. Prihvatite njegovu povezanost s njima. Neki ljudi su vezani za obitelj, neki ne. Vaš posao je da idete uz taj odnos, ne protiv njega. Ako on nije oduševljen vašim roditeljima, te vas natjera birati između njega i njih, bježite od njega.


Reci što misliš!