Lifestyle

#sexfiles

Pravila seksa za jednu noć - iz ženske perspektive

Pravila seksa za jednu noć - iz ženske perspektive
Thinkstock

Žene su u potrazi za seksom bez obaveza više nego ikada prije. Ova je žena opisala kako da tih 12 sati, koliko traje cijela priča od početnog 'Bok' do jutarnjeg 'Zbogom', prođe što ugodnije za nju i za vas

Seks bez obaveza velika je porcija pomfrita u svijetu izlazaka: nije hranjiva, neće vas zadovoljiti na dulje vrijeme i obično dolazi s malim paketom žaljenja. No, povremeno ili pak češće je i te kako poželjna.

U posljednje vrijeme poslužuje se puno češće nego što mislite. Istraživači su otkrili da je sve više žena, više nego ikad prije, u potrazi za usputnim seksom bez obaveza ili razmišlja o tome. U istraživanju iz 1989. godine nijedna žena nije rekla da bi pristala na usputan seks s privlačnim muškarcem, dok je sedam od 10 muškaraca ustvrdilo kako bi, da im zgodna žena to predloži – pristali. U posljednje se vrijeme situacija i te kako promijenila. Žene su krenule dalje. Problem je što je muško udvaranje zapelo u prošlosti. Vi više ne morate biti lovci. Budite skupljači. Ovdje nije riječ o osvajanju srca, već o čistoj fizikaliji. Kad smo u tom raspoloženju, riječ je o čistoj avanturi koju želimo doživjeti s vama i prilikom koje se krevet nemilice trese, a znojna tijela izgaraju u strasti, piše Amy Grier za Men's Health.

Drugim riječima, ne morate biti Hugh Grant u romantičnoj komediji, no imajte u vidu da mi baš ne volimo uvredljive otrcane fraze koje prosipaju razni ženskari. Postoji razlika između biti ljigav, što može biti zabavno, i osjećati se ljigavo, što može biti depresivno, te slatko mjesto između to dvoje. Slijedite moje upute da ga pronađete.

Kontakt

Teoretski, pogledi se mogu sresti u bilo kojoj napućenoj prostoriji – baru, klubu ili čak fast foodu dok čekate u redu prčkajući po svom smartphoneu. Ono što je važno jest da situaciju jasno procijenite. Može se dogoditi svašta, od izražavanja međusobne simpatije, gnjusnog odbijanja, pa sve do šaputanja: “Hoćeš li se izgubiti sa mnom odavde?”

Što god da se dogodilo, nemojte se uplašiti i skrenuti pogled. Budite sigurni u sebe, pristojni i otvoreni prema bilo čemu što se zatim dogodi. Ostala pripremna pravila vrlo su jednostavna: prvo, ako smo se tek upoznali i slažem se (ili vam se nudim) da otiđem s vama, dobro znam što je posrijedi. Poštujte činjenicu da smo u istoj situaciji – sve ostalo spada u kategoriju muljanja. Ponavljanje nečega kao što je “Samo ovu noć, je l’ da?” samo će me naljutiti. Osim toga, već ste do sada trebali izreći svoje namjere na manje upadljiv način. Primjerice, objasniti kako zaista uživate u spoju (nemojte to tako nazvati) ili reći da već dugo niste ni za kakve ozbiljne veze ili pričati o vikendu koji s prijateljima planirate provesti u Zagorju. Shvatit ću poantu, ako pritom ne zaspim od dosade. Zato budite žustri. Ovo vam se možda neće ponovno dogoditi. I vi i ja u ovom slučaju smo nevini dok se ne dokaže krivnja – jedna noć, osim ako se to ne pretvori u nešto drugo. Neću očekivati ništa više od vas osim da budete normalni, no ipak se nadam da ste vrlo vješti kao ljubavnik.

Prijelaz

Nemojte nikada izravno pitati: “Želiš li ići k meni?” To će vas samo učiniti očajnim. Umjesto toga dajte mi dobar razlog koji nema veze sa seksom zašto bih trebala doći k vama. To može biti boca crnog vina Pouilly-Fuissé (vježbajte izgovor) koju ste stavili na hlađenje ili rijetka vinilna kopija singla Marvina Gayea Whats Going On. Izlika nije bitna, samo neka bude zabavna i zanimljiva.

Imajte ovo na umu: 99 posto nas žena radije bi hrabro ušlo u pećinu muškarca koji nam se sviđa nego pustilo potpunog stranca u našu oazu mira. Naši domovi su intimni prostori. Nošenje s činjenicom da nemate maramice za lice i da vam pod služi kao držač za ručnike niska je cijena za izbjegavanje neugodnog razgovora o fotografijama na zidu naše spavaće sobe. Nismo došle u vaš stan procjenjivati kako je uređen. No, dok smo na Uberu ili čekamo taksi, objasnite mi kamo idemo – vjerojatno ću htjeti poslati SMS prijatelju s tom informacijom u slučaju da se ispostavi da ste luđak. Puštajući me u svoj životni prostor, dajte mi do znanja “Nisam psihopat!” a da to ne izgovorite. I samo da znate: “prijatelj” kojemu šaljem SMS nisu pet tipova svi imena Mirko. Napokon, možemo se ljubiti i držati za ruke u autu, ali pustite da to bude granica – za sada. (Možda ću trebati otići u WC.) Ako mislite da trebate puzati po meni u mračnoj uličici kako biste mi pokazali svoje namjere – u krivu ste.

Akcija

Za razliku od filmova, male su šanse da ćemo u vaš stan doći polugoli i poseksati se na otiraču ispred ulaznih vrata. Očekujte laganu nelagodu. Počnite ležernim razgovorom dok birate koju ćete glazbu pustiti. Pitajte me jesam li za piće. Napravite nešto za grickanje te održavajte lagani razgovor kako biste podgrijali atmosferu. Nemojte mi se obraćati istim tonom glasa kao i svom psu. Budite duhoviti! (Ali nemojte se šaliti tako da to zvuči kao da pričate viceve.) Kada dođe pravo vrijeme, poljubite me – premjestite u spavaću sobu – no pripazite da taj manevar bude više poput valcera nego hrvanja. Kada smo već u jeku akcije, imam za vas dvije rijeci: zamotajte ga. Ne znate gdje sam ja bila kao što i ja ne znam gdje ste sve vi bili i čekanje da vas zamolim da to napravite jednako je nepristojno kao i ne ponuditi se to uopće napraviti. Samo specijalna vrsta kretena nema naviku korištenja zaštite. Nošenje kondoma ili njihovo držanje u noćnom ormariću nije arogantno, već pametno. A u ovom slučaju, pametno je dobro i seksi.

Kada je riječ o samom seksu, ne trebam vam govoriti što ćete sve raditi. Neka bude razigran i zabavan, i držite se “normalnog” seksa. Ako zaželim nešto ekstremno, sama ću vam jasno to dati do znanja. Christian Grey je izmišljen lik, a većina žena ionako misli da je kreten. Pokušajte se usredotočiti na moj orgazam – budite nježni i idite polako te imajte neki lubrikant pri ruci, za svaki slučaj.

I da vam olakšam i rasteretim vas brige: šansa da ću svršiti tijekom prvog seksa iznosi samo 11 posto i zato nemojte si stvarati nepotreban pritisak. Ti će se izgledi povećati ako ste pažljivi i ne brzate te ste otvoreni za oralni seks. To može biti naša kratka priča, ali bi trebala imati sretan završetak. I, usput budi rečeno, završetak je moj – ali ako vam se čini da gubim zanimanje, nemojte previše “bušiti”, samo se opustite i svršite te se nadajte boljem rezultatu ujutro. Minute nakon malo maženja nakon seksa sasvim je u redu, no izbjegavajte jezivo iskazivanje intimnosti poput milovanja lica, šaputanja slatkoća i komplimenata te pitanja bih li željela ići s vama do vaše mame na ručak. Umjesto toga, samo mi ležerno pričajte, ponudite majicu – dovoljno dugu da pokrije moju guzu, tako da mogu otići u kupaonicu, a da ne izgledam kao prostitutka A-kategorije.

Dok sam tamo, pokupite moju odjeću s poda (i stropnog ventilatora), no nemojte je ostaviti kraj vrata. To mi poručuje jednu ili dvije stvari: “Želim da odeš” ili “Ja sam čudak koji želi oprati i potom izglačati tvoju odjeću.” Samo je odložite na stolicu. Ne tražim nikakvu obavezu, no zahtijevam poštovanje. I privatnost. Odlučim li prespavati, dajte mi prostora.

Jutro poslije

Ako mislite da su moji osjećaji najintenzivniji odmah nakon seksa, u krivu ste. U 12 sati, koliko službeno traje seks bez obaveza, jutro poslije pravo je psihološko minsko polje. Uz pretpostavku da ste me propisno zadovoljili, ta postkoitalna aura štiti me (i vas) od ozbiljnog emocionalnog konflikta. No, njen će sjaj do zore izblijedjeti. Ako u svoje cipele uletim odmah iz kreveta, nemojte me moliti da ostanem. Ponudite me kavom, pa taman i neiskreno, te pustite da odem. Nemojte mi ni za živu glavu predložiti da doručkujemo. Mislit ću da ste nametljivi ili, još gore, da očekujete da vam ispržim jaja.

Ako sam budna i još uvijek ležim pokraj vas, to znači da mi je ugodno te da sam možda zainteresirana za drugu rundu. Da objasnim: jutarnji seks predložite suptilno i nježno, bez pritiska. (Ruka oko mog struka ili nježno milovanje mojih grudi je OK, no nepozvano usidravanje između mojih bedara – nije.) Spomenite kako je prošlu noć bilo fenomenalno, no nemojte reci: “K vragu, baš mi se posrećilo!” Mnoge žene jako su osjetljive na jutarnji zadah, pa pri ruci imajte mint bombone i flaširanu vodu. Ali ako na milovanje ne dobivate odgovor, zaboravite seks. Možda sam mamurna ili imam hrpu stvari koje moram obaviti. Ponudite mi vodu, tabletu protiv glavobolje i kavu u šalici bez ikakvog slogana. E – da! I ručnik, i to čisti. Kad je vrijeme za odlazak, otpratite me do vrata. Ako još niste zatražili moj broj, sada je krajnje vrijeme za to. I zapamtite ovaj nedvosmisleni dekret koji su sastavile sve pripadnice ženskog roda: “Nemojte od žene zatražiti njezin telefonski broj ako je ne namjeravate nazvati.” Možda mislite da je to pristojno, no ako me doista nemate namjeru nazvati ili ćete mi samo poslati poruku tipa “bilo je zabavno, drago mi je da sam te upoznao, čuvaj se”, imajte na umu da je to vrlo nepristojno.

Osim što je veza od 12 sati poput velike vreće pomfrita, također je poput igre na ploči (Napomena: ženama je također dopušteno miješati metafore.) Osmišljena je za dobar provod i ako poštujete pravila, očekuje vas obilje zabave i veselja. No, čim je netko počne shvaćati previše ozbiljno, svatko se želi što prije izgubiti i otići kući. Uzeli vi telefonski broj ili ne, propisno me poljubite, recite da ste se fantastično proveli i, ako je to sve, zašutite. Vaš je posao gotov. Samo me još lagano zagrlite oko struka i ispratite do vrata. U svijetu seksa za jednu noć vaš prvi “Bok!” pri upoznavanju bio je uvodni dio. Kad se seks bez obaveza dogodio, vaš “Zbogom!” je kraj i vaš najljepši dar za rastanak jest kada to kažete toplo i iskreno. Sada odite i pospremite krevet.


Reci što misliš!