#hitrecept
"Pijana crnkinja": jednostavan i ukusan čokoladni kolač
Jedan običan crni kolač- kremast, ukusan, od jednostavnih, jeftinih sastojaka, uz dodatak višnjevače.
Sastojci
Za biskvit:
3 čaše (od 2 dl) brašna
3 čaše jogurta
2 čaše šećera
1 čaša ulja
3 pune žlice kakaa
2 žličice sode bikarbone
Za fil:
4 dl mlijeka
4 žlice šećera
1 puding od čokolade
250 g višanja
5 žlica višnjevače
Za čokoladnu glazuru:
150 g čokolade
100 g margarina
3 žlice šećera u prahu
1 dl mlijeka
Priprema
Pomiješati sve sastojke za biskvit, pa mutiti mikserom par
minuta.
Smjesu sipati u pleh (veličine 30×20) i peći na 180 °C.
Kada se biskvit prohladi, horizontalno ga presjeći na dva dijela,
da dobijete dvije kore.
Dok se peče biskvit, skuhati puding od čokolade u 4 dl zaslađenog
mlijeka. Jednu koru premazati prohlađenim pudingom, pa po njemu
rasporediti ocijeđene višnje koje smo poprskali sa nekoliko žlica
višnjevače.
Poklopiti drugom korom, malo pritisnuti rukama da se izravna, a onda staviti čokoladnu glazuru.Za glazuru otopiti na tihoj vatri sve sastojke, pa kada se prohladi i počne se zgušnjavati, preliti preko kolača.
Napomena: Za mjeru koristiti čašu od od 2 dl!
Izdvojeno
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
-
Ove subote, 14. prosinca, Zadar će oživjeti u šarenilu uniformi, plesu i ritmovima mažoret glazbe!
Reci što misliš!