recept

Sočni pileći file s povrćem

Sočni pileći file s povrćem je jednostavno i ukusno jelo koje vam nikad neće dosaditi.

Sastojci

1 pileći file tanko narezan
50 ml vrhnja za kuhanje
4 mrkve izrezane na kolutiće
brokula
svježi peršin, curry, sol i papar

Priprema

Na malo ulja ili masti propržite pileće filete. Pržite prvo sa
jedne strane dok se ne uhvati blijedo-rumena korica, pa tek onda
okrenite i isto ponovite i sa druge strane. Ako ga često okrećete
biće više kuhano nego prženo, komadi se mogu potrgati, a to ne
želimo u ovom receptu. Osim toga, ako filete propržite tek da
porumene, sačuvat svoju sočnost i mekoću iznutra.

Izvadite piletinu i stavite na papirni ubrus da se ocijedi, a u
tavu, na masnoću u kojoj se pržila piletina stavite pripremljenu
mrkvu i brokulu.
Nalijte malo vode, uspite začine i dinstajte desetak minuta.
Pazite, povrće ne treba raskuhati, neka slobodno ostane
“polu-živo”.

Zatim u malo dublju tavu ili plići lonac poslažite na dno
propržene pileće filete, preko njih stavite povrće i sve zalijte
sa 200 ml vrhnja za kuvanje. Dodajte još curryja ako volite
intenzivniji okus i dinstajte sve zajedno na umjerenoj
temperaturi nakih 10-15 minuta, da višak vode ispari, da se svi
okusi lijepo prožmu.
Servirajte toplo uz sjeckano sveže lišće peršina.

Prilikom pripreme se ne morate ograničiti isključivo na brokulu,
mrkvu i peršin – možete ekpserimentirati i s raznim drugim
povrćem.

Brzi recepti

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest