#hitrecept
Oblatne s čokoladom i kikirikijem
Čokoladna oblatna s keksima i kikirikijem jednostavno se priprema, a narezane oblatne odlično se uklapaju na svaki tanjur sa suhim kolačićima!
Sastojci
Nadjev od čokolade i kikirikija
500 g mljevenog keksa
300 g šećera
300 g neslanog kikirikija
250 g margarina
150 g čokolade za kuhanje
Glazura
150 g čokolade za kuhanje
4 žlice ulja
Ostalo
1 veća oblatna
Priprema
Šećer i margarin otopite na laganoj vatri, dodajte čokoladu pa miješajte dok se čokolada ne otopi.
Pripremljenu smjesu pomiješajte s kikirikijem i mljevenim keksom (Čajni kolutići i sl.).
Kada se svi sastojci dobro sjedine, masu prebacite na oblatnu pa žlicom lijepo rasporedite, utisnite i zagladite površinu.
Kolač spremite u hladnjak da se stegne, a zatim površinu prelijte čokoladnom glazurom. Za pripremu glazure čokoladu i ulje zajedno otopite na pari.
Kada se čokoladna glazura stisne kolač možete rezati na kockice.
Izdvojeno
-
Benkovac, Čakovec, Dubrovnik, Đakovo, Knin, Križevci, Krk, Sisak, Slavonski Brod, Šibenik, Zabok i Zadar će do 1. ožujka iduće godine plesati uz ritmove brojnih domaćih renomiranih, ali i nešto novijih izvođača!
-
Seljačka tržnica Zadarske županije slavi 11. rođendan i tim povodom najavila je program u subotu, 14. prosinca!
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Nezavisna kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske Marija Selak Raspudić podržala je u srijedu obrazovne radnike koji traže veće plaće, ustvrdivši da njihov položaj mora biti u centru politika, a na listu prioriteta uvrstila je i razvoj vojne znanosti i vojnog obrazovanja.
Reci što misliš!