Lifestyle

#gastro

Brzo i fino: Pogačice od krumpira s umakom od vrhnja

Brzo i fino: Pogačice od krumpira s umakom od vrhnja

Klasičnim popečcima od krumpira dodali smo koji dodatan sastojak i oduševili se slasnom kombinacijom okusa.

Slasne pogačice od krumpira uvijek su dobrodošao prilog, ali i brzinski obrok uz fini umak i zdjelu sezonske salate. Mi smo ih nadogradili parmezanom i muškatnim oraščićem i otkrili posve novi smisao ovih finih zalogaja.

Ne treba nam više ni meso ni riba, dajte nam pogačice, dobar i jednostavan umak od vrhnja i začinskog bilja i mi smo i više nego zadovoljni. Vjerujemo, bit ćete i vi. 

Za popečke će vam trebati: 

- 2 krumpira 
- 1 luk 
- 1 režanj češnjaka 
- 1 jaje 
- 2 žlice brašna 
- 3 žlice parmezana 
- Prstohvat muškatnog oraščića 
- Sol, papar 

Za umak će vam trebati: 

- 1 čašica kiselog vrhnja ili grčkog jogurta 
- 1 šaka svježeg vlasca 
- Malo peršina 
- Sol, papar 

Priprema: 

- Naribajte krumpir. Izmiješajte sa sitno sjeckanim lukom, češnjakom i solju. Ostavite kratko da odstoji i iscijedite tekućinu. 

- Umiješajte istučeno jaje, papar, brašno, oraščić i parmezan. 

- Oblikujte od smjese pljeskavice i pržite ih na zagrijanom ulju četiri - pet minuta sa svake strane. 

- Za to vrijeme pripremite umak tako da jednostavno pomiješate vrhnje ili grčki jogurt, vlasac i peršin, sol i papar. Poslužite uz tople popečke.


Reci što misliš!