#hitrecept
Za sve ovisnike o čokoladi: najjednostavniji i najukusniji čokoladni kolač
Savršen desert za sve ovisnike o čokoladi, ljubitelje te tamne čarolije, koja nam život čini ljepšim. Brzo se sprema, još brže pojede… Opušteno, bez vage, jer vage su ionako uglavnom nepouzdane.
Sastojci:
Za kolač
80 g brašna
125 g čokolade za kuhanje
125 g maslaca
125 g šećera
3 jaja
1 prašak za pecivo
1 prstohvat soli
Krema
2 dl ohlađenog punomasnog vrhnja za šlag
1 vanilin šećer
1 vrećica kremfixa
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 °C.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Izrežite čokoladu i maslac i rastopite ih u tavi na laganoj vatri
ili u mikrovalnoj pećnici.
Pomiješajte čokoladu i maslac s brašnom i praškom za pecivo (po
mogućnosti i prosijati da se izbjegne stvaranje grudica), šećer,
so i na kraju žumanjke.
Umutite snijeg od bjelanca i lagano ga dodajte smjesu.
Maslacem podmažite kalup i ulijte smjesu u njega.
Biskvit pecite 25 min na 180 ° C.
Glazuru pripremite tako što ćete dobro ohlađeno vrhnje umutiti
mikserom u čvrstu kremu. Dodajte vanilin šećer i kremfix i dobro
umutite mikserom.
Kada se kolač ohladi, izrežite ga i poslužite sa kremom.
Izdvojeno
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
-
Ove subote, 14. prosinca, Zadar će oživjeti u šarenilu uniformi, plesu i ritmovima mažoret glazbe!
Reci što misliš!