Lifestyle

#recept

Francuski krumpir: Ukusan i izdašan prilog, a može biti i samostalno jelo

Francuski krumpir: Ukusan i izdašan prilog, a može biti i samostalno jelo

Krumpir je namirnica koja se može na “bezbroj” načina pripremati. Francuski krumpir je jedan u tom nizu, ali jedan koji se po mnogočemu izdvaja. To je zaista fin, ukusan i izdašan prilog, a može se služti i samostalno jelo

Krumpir skuhajte, oljuštite i isjecite na kolutove. Skuhajte jaja. Umutite vrhnje sa biberom. Ugrijte ulje.

U vatrostalnu podmazanu posudu poredajte naizmenično krumpir i jaja, također izreza na kolutove. Postupak ponovite dok imate materijal. Zalijte umućenim vrhnjem i vrelim uljem. Odozgo stavite listove maslaca.

Pecite u rerni jedan sat na 200 °C. Služite toplo.

Izvor: Recepti365.com


Reci što misliš!