Lifestyle

#muškikantun

Kako izabrati odijelo da vam stoji 'kao saliveno'?

Kako izabrati odijelo da vam stoji 'kao saliveno'?
Photo created by bristekjegor - www.freepik.com

Mislite da je vrijeme za malo zreliji look? Prilagodite sljedeća odijela svom stilu i garantiramo da ćete početi donositi zrelije odluke

Ako rijetko nosite odijela ili želite nešto što možete nositi cijele godine, investirajte u lagano vuneno odijelo s dva gumba sive ili mornarski plave boje.

“To je najdinamičnije odijelo koje možete kupiti“, kaže Ryan Tristan Jin, autor knjige Kako zavezati kravatu.

„Možete ga nositi cijele godine u bilo kojoj prilici.“ S obzirom na to da želite prozračnu tkaninu za cijelu sezonu, potražite Super 100 vunena odijela, koja su dovoljno lagana da ih možete odjenuti u ljeto, proljeće i jesen. (Preskočite lanena i izgužvana odijela, to je samo za ljeto.). Što je broj veći, to je tkanina finija i gušća. Ne znate procijeniti vunu? Zgužvajte vunu rukama i pustite. Ako se vuna nabora, predebela je za vrućine.

Također, lagana prozračna tkanina poput pamuka uvijek je pametan izbor za toplije jesenske dane. Ali ako želite otići korak dalje, izaberite sako s dvostrukim kopčanjem. 

„Ovakva odijela izgledaju sjajno i ističu se jer kreiraju muževniju siluetu“, kaže Jin. „Preklopni će dijelovi suziti vaš struk, a izduženi reveri ističu vaša ramena, što pak naglašava vašu prirodnu V-formu. (Samo ne zaboravite zakopčati sako kad ustanete.) Više ste casual tip? Ispod sakoa odjenite neutralnu, fino pletenu majicu.

Početkom jeseni nabacite još jedan sloj odjeće na sebe, ali poslušajte nas kako. “Skinite sako, a ispod neka bude prsluk. Kad skinete sako i dalje ćete izgledati usklađeno”, kaže Eric Jennings, direktor muške mode u Saks Fifth Avenue. Ključna stvar: Pazite da je prsluk uz tijelo i da ispod nosite slim cut košulju – bez viška materijala koji će izviriti ispod prsluka, kaže Jennings. I ostavite donji gumb na prsluku otkopčan, baš kao i na sakou.

Kako odabrati sako s obzirom na visinu?

SAKO

Visoki – Dodajte nešto uz sako na dvostruko kopčanje. Ako imate mršav ili atletski torzo, istaknite ga prslukom, kaže Jin.

Niski – Sako s jednim ili dva gumba produžit će vaš torzo. Zaboravite tri gumba jer će vas samo skratiti, kaže Jennings.

KOŠULJA

Visoki – Nabori, izbočine i prenapadna tkanina izgledaju površno. Izaberite slim cut ili košulju šivanu po mjeri s dovoljno prostora da se možete normalno okrenuti.

Niski – Držite se laganijih nijansi i sitnog, decentnog dezena koji će istaknuti vaše držanje. Ako izaberete pruge, neka budu okomite.

HLAČE

Visoki – Ravan kroj je vaša najbolja opcija. Zašiljeni će kroj naglasiti mršave noge, dok široke hlače izgledaju nemarno.

Niski – U naboranim, širokim hlačama kratke noge izgledaju zdepasto. “Slim hlače koje se sužavaju puno su bolji izbor“, kaže Jennings.


Reci što misliš!