Lifestyle

ženski kantun

Šest jednostavnih napitaka za ravan trbuh

Šest jednostavnih napitaka za ravan trbuh
Thinkstockphotos.com

Ako nisi zadovoljna izgledom trbuha i opsegom struka, ne očajavaj, jer se rješenje krije u osvježavajućim i ukusnim napicima. Pogledaj koji napici ti mogu pomoći da budeš ponosna na svoju liniju, posebno na ravan trbuh.

Voda s okusima

Hidratacija je jako važna kada želiš smršavjeti. Ako piješ dosta vode, pomažeš organizmu da održi optimalnu razinu tekućine, ali i sprečavaš pojavu nadutosti. Tako se održava i osjećaj sitosti. Ako ne želiš piti običnu vodu, dodaj nekoliko kapi limuna za bolji okus.

Frape od lubenice

Ako ih pripremaš bez šećera, frapei su odličan način da se osvježiš bez grižnje savjesti. Lubenica je odličan izbor za niskokaloričan sastojak frapea. Ne samo da je prirodan način da se hidratiziraš zbog visokog sadržaja vode, nego i sadrži dosta ljekovitih sastojaka, uključujući i likopen, poznat po preventivnom učinku na pojavu raka. Lubenica sadrži i aminokiselinu arginin, koji u organizmu smanjuje masnoće i potiče povećanje mišićne mase.

Hladni čaj od mente 

Ovaj napitak je odličan način da se osvježiš, ali i da se riješiš masnih naslaga s trbuha. Čaj od mente pomaže organizmu da se riješi suvišnih masnoća, ali i ubrzava probavu masne hrane, pa tako sprječava nadutost. 

Frape od ananasa 

Napitak od ananasa će te odvesti u tropske krajeve, a tvom organizmu pomoći da se riješi suvišnih kilograma, posebno onih na trbuhu. Ananas sadrži enzim bromelain koji pomaže u razgradnji proteina, olakšava probavu i sprječava pojavu nadutosti.

Zeleni čaj  

Uz to što djeluje preventivno na pojavu raka i srčanih bolesti, zeleni čaj sadrži katehine, antioksidanse koji mogu utjecati na smanjenje masnoća s trbuha. Ako prije fizičkih aktivnosti popiješ zeleni čaj, možeš sagorjeti više masnoća tijekom vježbanja.

Shake od čokolade

Čokolada, posebno ona s visokim sadržajem kakaa može ti pomoći da smršaviš. Kraljica slatkiša smanjuje apetit i sprječava pojavu “napadaja gladi”. Međutim, ovaj napitak može sadržavati i do 400 kalorija, pa više spada u obroke nego u užinu. 

Zdrava Krava


Reci što misliš!