Lifestyle

recepti

Cicvara - brza, fina i zasitna!

Cicvara - brza, fina i zasitna!
coolinarika

Jaja, brašno, maslac i mileram u ovom predivnom receptu zadivit će sve vaše goste!

Sastojci

3 svježa jaja (po mogućnosti domaća)
100 g šećera
prstohvat soli
1 l mlijeka (s najmanje 3,5% m.m.)
360 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
300 ml milerama (ili kiselog vrhnja)
1 žličica šećera

1. Pjenjačom pjenasto umutite jaja sa šećerom, dodajte sol i ponovo mutite.
2. Dolijevajte pola litre mlijeka i postepeno dodajte brašno (kad će ruke boljeti, znat ćete da je dovoljno miješanja).
3. Postepeno dolijevajte preostalo mlijeko i ponovno dobro mutite.
4. Odložite pjenjaču i drvenom kuhačom umiješajte prašak za pecivo.
5. Ostavite smjesu da odstoji oko 40 minuta.
6. Lim za pečenje lagano premažite maslacem i izlijte smjesu.
7. Zagrijte pećnicu na 180°C i prije pečenja dobro izmutite mileram (ili kiselo vrhnje) sa šećerom i žlicom ga rasporedite po smjesi.
8. Pecite do zlatnožute boje, pustite da se malo ohladi, toliko da bude topla, narežite i uživajte poput mene.

Posluživanje

Poslužite samostalno ili posuto šećerom, a možete i uz dodatak pekmeza.

Savjet

Prije dodavanja milerama tijesto možete kratko zapeći 15–ak minuta pa tek onda po površini rasporediti mileram.

coolinarika


Reci što misliš!