recepti

Cicvara – brza, fina i zasitna!

coolinarika

Jaja, brašno, maslac i mileram u ovom predivnom receptu zadivit će sve vaše goste!

Sastojci

3 svježa jaja (po mogućnosti domaća)
100 g šećera
prstohvat soli
1 l mlijeka (s najmanje 3,5% m.m.)
360 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
300 ml milerama (ili kiselog vrhnja)
1 žličica šećera

1. Pjenjačom pjenasto umutite jaja sa šećerom, dodajte sol i
ponovo mutite.
2. Dolijevajte pola litre mlijeka i postepeno dodajte brašno (kad
će ruke boljeti, znat ćete da je dovoljno miješanja).
3. Postepeno dolijevajte preostalo mlijeko i ponovno dobro
mutite.
4. Odložite pjenjaču i drvenom kuhačom umiješajte prašak za
pecivo.
5. Ostavite smjesu da odstoji oko 40 minuta.
6. Lim za pečenje lagano premažite maslacem i izlijte
smjesu.
7. Zagrijte pećnicu na 180°C i prije pečenja dobro izmutite
mileram (ili kiselo vrhnje) sa šećerom i žlicom ga rasporedite po
smjesi.
8. Pecite do zlatnožute boje, pustite da se malo ohladi, toliko
da bude topla, narežite i uživajte poput mene.

Posluživanje

Poslužite samostalno ili posuto šećerom, a možete i uz dodatak
pekmeza.

Savjet

Prije dodavanja milerama tijesto možete kratko zapeći 15–ak
minuta pa tek onda po površini rasporediti mileram.

coolinarika

Povezano
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail desk@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest