Lifestyle

#astro

Tipični muški uleti po horoskopskom znaku

Tipični muški uleti po horoskopskom znaku
Thinkstock

Sve su žene doživjele lijepe ili manje lijepe muške upade, ako ništa drugo, barem u sitnim subotnjim satima kad alkohol odradi svoje i pomalo poremeti perspektivu. Zbog takvih situacija, dozvoljeno je napraviti stereotipizaciju po horoskopskim znakovima i procijeniti ih po početnoj rečenici kojom će vas pokušati zadiviti.

OVAN

Dobra si mala, hoćemo ti i ja..?

Ovan prilazi samouvjereno, gotovo ležerno. Nema pripremljen plan, ali zna točno želi. Zabacuje leđa unatrag, bradu drži visoko, korača u stilu John Waynea. Nema u njega okolišanja, gleda vas u oči istim žarom kao Mourinho pehar Lige prvaka.

BIK

Super si. Idemo nešto prigristi?

Pijan ili trijezan, ako vas je Bik izabrao, zna zašto vas je izabrao. Promišljeno prilazi, u vama vidi budućnost, zajedničke nedjeljne ručkove, kušanje vina u Provansi, zamišlja kauč, a vi zajedno zavaljeni u njemu pokriveni plavom dekicom gledate Ples sa zvijezdama na televiziji.

BLIZANCI

Zašto ne bismo ostavili ove luzere i otišli kod mene pogledati film?

Glumi ležernost, ali dobro zna što hoće. U glavi vrti sve moguće ishode, od pljuske, strastvenog  bacanja u njegov zagrljaj do priznanja da ste transseksualac. U rukavu ima barem deset domišljatih upadica ako išta krene po krivu, od koje većina naravno nije nimalo primjerena.

RAK

Bi li voljela popričati sa mnom negdje ... privatnije?

Buja od osjećaja i boji se odbijanja, ali okruglo mu je lice ozbiljno i vrlo staloženo, dok se suza jedva suzdržava u krajičku oka. Sve bi bilo jednostavnije da ste negdje sami gdje može procijeniti vaše osjećaje i doživjeti onu istinsku iskru i procijeniti koliko ćete ga u budućnosti povrijediti.

LAV

Izvest ću te van. Obuci se lijepo, našminkaj se fino, očekuj najbolje, bejb!

Lav prilazi oprezno, kružeći oko svoje žrtve i pomno procjenjujući trenutak napada. Ne boji se konkurencije ni publike, štoviše, okruženje ga ohrabruje. Upad nije samo puki čin, to je predstava za publiku, za vas i samog sebe. I tako mu svega, bit će to spektakularna predstava!

DJEVICA

Mislim da bi tvoj život bio puno bolji uz mene.

Djevica ne prilazi tek tako, već prvo mora procijeniti da vam je potrebna. Ni sami ne slutite, ali itekako vam je potrebna. Prvo procjenjuje vaš izgled, pokrete, migove, tikove, dužinu noktiju, vrhove kose, cipele. Ukoliko uvidi da ste je dostojni, potiskuje svoje potrebe i posvećuje se vašima, čak i onima za koje niste ni znali da postoje.

VAGA

Hoćeš sa mnom, mislim ako hoćeš, ako ne, razumjet ću. Sviđaš mi se, i duhom i tijelom. Kako hoćeš.

Vaga će biti opijena vašom božanskom ljepotom, ali proći će neko vrijeme dok se odluči da li je dostojna prići vam ili ne. U glavi će složiti oba scenarija, a onda će svaku opciju preispitati iz više kutova i kada konobar već počne psovati i mahati metlom tjerajući vas van, laganim tapkanjem po leđima priči će vam sa simpatičnim osmijehom na licu. Ako ne, onda možda drugi put. Ako tako želite.

ŠKORPION

Budimo iskreni, želim te, želiš me.

Ovog ste sigurno primijetili. Skidao vas je pogledom cijelu večer, a vjerojatno je i slao neumjesne geste jezikom. Prilazi kao da oboje vrlo dobro znate da se napetost može rezati nožem. Mrzite ga, ali, k vrapcu, želite ga. To je on, dakako, odavno znao.

STRIJELAC

Ej, bi li možda spavala sa mnom?

Hoda kao Jerry Lewis, oči mu svjetlucaju kao štenetu, ali na umu mu nije ništa djetinjasto, premda mu jest sve igra. Tupavim vam osmijehom prilazi i ne okoliša, a njegov poziv na trenutke podsjeća kao poziv u lunapark, igre bez granica. Pošteno je od njega što pita, prihvatit će bilo koji odgovor bez mnogo osjećaja, ali uz osmijeh, uvijek uz osmijeh.

JARAC

Ti i ja bismo dobro funkcionirali. Imam slobodan termin u srijedu ako si za večeru. Razmisli.

Ako vas pogleda u oči dok vam prilazi, prava ste sretnica. Jednom kad vam priđe, pretraživat će rokovnik, gladiti se po bradi promišljajući i razmišljajući. Na kraju više nećeš biti sigurna da li te želi ili to obavlja jer mu je majka tako naredila, budući da već drugi Božić za redom dolazi sam na obiteljski ručak, dok se teta iz Tribinja na sva usta hvali svojim unucima.

VODENJAK

Heeej, cool, promatram te cijelu večer, cool, opijaš me svojom jedinstvenošću, pričajmo!

Sjedite li za šankom, vjerojatno će se ušuljati sanjivo se naslonivši pored vas i citirati Turgenjeva. Neka vaša izjava asocirat će ga na rečenicu iz Kafkinih dnevnika, što će popratiti stihom iz neke Bowieve pjesme. Ranog Boweia, dakako. Ne predaje se osjećajima, uz sve je to posve opušten, neometen, siguran u sebe. Nekoliko će puta naglasiti svoju posebnost, ali neće osporiti ni vašu.

RIBE

Želim znati sve o tebi, tvoje najdublje tajne, osjećaje. Tu sam za tebe.

Riba će vam prići kada bude svirala baš neka pjesma sa stihovima dubokog značenja. Dat će vam znak da ga pogledate, poslušate, a kada na red dođe njegov omiljeni stih zapjevat će ga zaklopljenih očiju. Potom će se posvetiti vama, vašim osjećajima i najdubljim strahovima uz podršku u obliku ruke na vašem ramenu koja će lagano kliziti sve niže i niže.


Reci što misliš!