Lifestyle

mljac!

Klasični cheesecake možete pretvoriti u novi desert

Klasični cheesecake možete pretvoriti u novi desert

Svaka čast klasičnoj torti od sira, no uz malo dodataka i drugačije serviranje dobit ćete nešto posve novo.

Torta od sira ili cheesecake je megapopularni desert, najčešće u ovoj izvedbi: na pečenu ili nepečenu podlogu od keksa dodaje se krema od svježeg sira, jaja i vanilije pa peče u pećnici. Potom se premazuje smjesom od kiselog vrhnja i šećera te vraća u pećnicu da se kratko zapeče.

Radite li tortu od sira bez pečenja, bit će dovoljno pripremiti kremu od svježeg sira i tučenog vrhnja te dobro ohladiti.

Evo i nekoliko ideja kako tortu od sira pretvoriti u novi desert:

Servirajte u čašicama

Umjesto u kalup za tortu, kekse i kreme slažite u čaše ili staklenke pa dobro ohladite. Idealno za posluživanje na otvorenom!

Završni sloj od karamele

se pretvara u nešto posve drukčije s preljevom od karamela (kombinacijom šećera, maslaca, vode, vrhnja za šlag i soli). Obavezno probati!

Čokoladni cheesecake

Postupak je isti, samo uz još jedan korak: rastopite tamnu čokoladu (poželjno na pari, odnosno nad loncem s vrućom vodom) pa je samo postupno dodajte kremi od sira i vanilije.

Obogatite donji sloj torte

U donji sloj (koji se priprema od usitnjenih integralnih ili običnih petit beurre keksa, pomiješanih s rastopljenim maslacem) dodajte cimet, nasjeckane pekanske orahe, bademe, kardamom, pistacije… Hrskavi i aromatičniji doživljaj zagarantiran!

Cheesecake sladoled

je odličan dobro ohlađen, no možete otići i korak dalje pa ga poslužiti kao sladoled. Kao kad slažete tortu, donji sloj (kekse i maslac) složite na dno kalupa. Sačuvajte dio za poslije! Pomiješajte Zagrebački sir ili mascarpone, ekstrakt vanilije, šećer i sladoled od vanilije i ubacite u kalup. Dio keksa možete dodati u kremu ili sačuvati za posluživanje. Ohladite u zamrzivaču 4 do 6 sati.

Voće u glavnoj ulozi

Uz obilje ljetnog voća cheesecake se može pretvoriti u pravu voćnu torticu! Pripremite donji sloj i kremu od sira, a zatim slažite voće - borovnice, ribize, maline, kupine, breskve, marelice... izbor je na vama! Voće možete i preliti kombinacijom vode, šećera, limunova soka i škroba za ugušćivanje, po želji uz dodatak likera ili začina.


Reci što misliš!