ne propustite
Pripremom "mega rižota" i degustacijom vina završava Tuna, Sushi and Wine festival
Dođite do atrija palače Cedulin, kušajte izvrstan riblji rižoto i popijte čašu jednog od 11 biranih zadarskih vina te kupnjom bona od 10 kuna i novčano doprinesite iznosu kojeg će Turistička zajednica grada Zadra, organizator i nositelj Tuna, Sushi & Wine Festivala donirati Udruzi za pomoć ženi i djetetu Duga.
Tijekom zadnjih sedam dana svako se jutro i navečer u natkrivenom i grijanom atriju palače Cedulin moglo uživati u gastronomskim delicijama od ribe, koje su spravljali chefovi mnogih restorana te Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole Zadar.
Prvoklasnu tunu za ovu su priliku osigurale tvrtke Jadran tuna i Pelagos Net Farma, dok je Cromaris dao plavu ribu.
Uvijek svježe povrće za maštovite kombinacije jela osiguravao je OPG Matak, a kombinirala su se i sljubljivala sa začinima i prilozima Matak Tartufa, Šinjorine Smokve, zadarskih uljara te čuvenim cvijetom soli Solane Nin.
Uz vina zadarskih vinara mogao se kušati i čuveni sir Paške sirane. Za one koji vino ne preferiraju, bezalkoholna pića i originalni Maraschino nudila je Maraska. Svi se navedeni proizvodi ujedno mogu i kupiti na štandovima u istom prostoru.
Čaša vina ili dvije čaše soka, odnosno glavno jelo košta 10 kuna, a sav prihod od ove degustacije namijenjen je za humanitarne svrhe Udruzi za pomoć ženi i djetetu Duga iz Zadra. Do danas je na ovaj način prikupljeno više od 17 tisuća kuna.
Prema procjeni, prve porcije bit će zgotovljene već oko 10:30 sati i prodavat će se za 10 kuna. Iako će prostor eno-gastro kutka biti otvoren za degustacije i kupnju i u subotu navečer, sutra će u jutarnjim satima s početkom u 9:30 sati početi kuhanje rižota od plodova mora u velikom 200-litarskom mega-loncu.
Veliki rižoto posebno za ovu priliku pripremati će chef ribljeg restorana Fešta na otoku Žutu Zoran Jajac-Bizon, koji je od prošle subote svaki dan na cooking showu u 11:30 sati oduševljavao svojom gastronomijom posjetioce atrija Cedulina.
Zoran Jajac-Bizon pionir je moderne gastronomije na ovim prostorima, aktivan još od osamdesetih godina prošlog stoljeća, kad je zvanje brusio u čuvenom šibenskom restoranu Bevanda. Potom je otvorio i uspješno vodio restoran Bizon na otoku Murteru, a 1998. i riblji restoran Kaptol u Zagrebu. Već 1999., nepunu godinu dana nakon otvorenja, Kaptol je proglašen najboljim ribljim restoranom u Zagrebu. Vlasnik je brojnih državnih, regionalnih i međudržavnih priznanja iz gastronomije.
Pozivamo sve Zadrane i goste da tijekom sutrašnjeg lijepog subotnjeg jutra navrate do atrija palače Cedulin, kušaju izvrstan riblji rižoto i popiju čašu jednog od jedanaest biranih zadarskih vina te kupnjom bona od 10 kuna i novčano doprinesu iznosu kojeg će Turistička zajednica grada Zadra, organizator i nositelj Tuna, Sushi & Wine Festivala donirati Udruzi za pomoć ženi i djetetu Duga iz Zadra.
Vezane vijesti
-
LUKORAN - Uginula lešina dupina već dva tjedna stoji na škrapama kod mjesta Lukoran na otoku Ugljanu. Čitateljica javlja da nitko od odgovornih do sad nije reagirao.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Blagdan je svete Lucije, zaštitnice dobrog vida i omiljene svetice najmlađih. Još od davnina na ovaj dan djecu bi u čarapama ili ispod jastuka dočekalo suho voće ili slatkiši.
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
Izdvojeno
-
Šampon za suho pranje ili suhi šampon često se predstavlja kao brzo i jednostavno rješenje za osvježavanje i "maskiranje" masne kose, ali mnogi koji ga koriste, posebno oni s masnijim vlasištem, ne dobiju uvijek očekivane rezultate. No, jedan jednostavan trik, koji je nedavno postao viralan na TikTok-u, mogao bi to promijeniti.
-
Postupajući po zaprimljenoj dojavi 39-godišnjeg hrvatskog državljanina da ga je noćas oko 2 sata u ugostiteljskom objektu u Širokoj ulici u Zadru fizički napao 58-godišnji hrvatski državljanin, policijski službenici su izašli na mjesto događaja gdje su postupali s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja.
-
Dva hrvatska državljanina u dobi od 53 i 51 godinu u trgovini u Bibinjama ovoga četvrtka ukrali su više parfma.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
Reci što misliš!