ne propustite
Pripremom "mega rižota" i degustacijom vina završava Tuna, Sushi and Wine festival
Dođite do atrija palače Cedulin, kušajte izvrstan riblji rižoto i popijte čašu jednog od 11 biranih zadarskih vina te kupnjom bona od 10 kuna i novčano doprinesite iznosu kojeg će Turistička zajednica grada Zadra, organizator i nositelj Tuna, Sushi & Wine Festivala donirati Udruzi za pomoć ženi i djetetu Duga.
Tijekom zadnjih sedam dana svako se jutro i navečer u natkrivenom i grijanom atriju palače Cedulin moglo uživati u gastronomskim delicijama od ribe, koje su spravljali chefovi mnogih restorana te Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole Zadar.
Prvoklasnu tunu za ovu su priliku osigurale tvrtke Jadran tuna i Pelagos Net Farma, dok je Cromaris dao plavu ribu.
Uvijek svježe povrće za maštovite kombinacije jela osiguravao je OPG Matak, a kombinirala su se i sljubljivala sa začinima i prilozima Matak Tartufa, Šinjorine Smokve, zadarskih uljara te čuvenim cvijetom soli Solane Nin.
Uz vina zadarskih vinara mogao se kušati i čuveni sir Paške sirane. Za one koji vino ne preferiraju, bezalkoholna pića i originalni Maraschino nudila je Maraska. Svi se navedeni proizvodi ujedno mogu i kupiti na štandovima u istom prostoru.
Čaša vina ili dvije čaše soka, odnosno glavno jelo košta 10 kuna, a sav prihod od ove degustacije namijenjen je za humanitarne svrhe Udruzi za pomoć ženi i djetetu Duga iz Zadra. Do danas je na ovaj način prikupljeno više od 17 tisuća kuna.
Iako će prostor eno-gastro kutka biti otvoren za degustacije i kupnju i u subotu navečer, sutra će u jutarnjim satima s početkom u 9:30 sati početi kuhanje rižota od plodova mora u velikom 200-litarskom mega-loncu.
Prema procjeni, prve porcije bit će zgotovljene već oko 10:30 sati i prodavat će se za 10 kuna.
Veliki rižoto posebno za ovu priliku pripremati će chef ribljeg restorana Fešta na otoku Žutu Zoran Jajac-Bizon, koji je od prošle subote svaki dan na cooking showu u 11:30 sati oduševljavao svojom gastronomijom posjetioce atrija Cedulina.
Zoran Jajac-Bizon pionir je moderne gastronomije na ovim prostorima, aktivan još od osamdesetih godina prošlog stoljeća, kad je zvanje brusio u čuvenom šibenskom restoranu Bevanda. Potom je otvorio i uspješno vodio restoran Bizon na otoku Murteru, a 1998. i riblji restoran Kaptol u Zagrebu. Već 1999., nepunu godinu dana nakon otvorenja, Kaptol je proglašen najboljim ribljim restoranom u Zagrebu. Vlasnik je brojnih državnih, regionalnih i međudržavnih priznanja iz gastronomije.
Pozivamo sve Zadrane i goste da tijekom sutrašnjeg lijepog
subotnjeg jutra navrate do atrija palače Cedulin, kušaju izvrstan
riblji rižoto i popiju čašu jednog od jedanaest biranih zadarskih
vina te kupnjom bona od 10 kuna i novčano doprinesu iznosu kojeg
će Turistička zajednica grada Zadra, organizator i nositelj Tuna,
Sushi & Wine Festivala donirati Udruzi za pomoć ženi i
djetetu Duga iz Zadra.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, na dan Sv. Luce, u Koncertnoj dvorani braće Berse s početkom u 19 sati, adventsko pripovijedanje - "Ferali u noći- priče koje nose svjetlo".
-
U sklopu izvođenja radova tvrtke Euro projekt d.o.o. na izgradnji javnog sustava odvodnje od nedjelje, 15. prosinca 2024. godine započinje izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području gradskog naselja Vidikovac.
-
Pročitajte dnevni horoskop i doznajte što vam za današnji dan predkazuju zvijezde
-
LUKORAN - Uginula lešina dupina već dva tjedna stoji na škrapama kod mjesta Lukoran na otoku Ugljanu. Čitateljica javlja da nitko od odgovornih do sad nije reagirao.
Izdvojeno
-
U prvoj utakmici 17. kola HNL-a Slaven Belupo je kao domaćin svladao Goricu sa 2-1 (0-1). Gosti su poveli golom Medina Gashija (8), no Alen Grgić (67) i Antonio Jagušić (82) su u nastavku preokrenuli.
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
Reci što misliš!