detalji s konferencije za medije
Tuna, Sushi and Wine festival - devet dana bogatog programa uz spektakularan gastro show
Reprezentativni prostor zadarskog TIC-a bio je dostajan ambijent za predstavljanje četvrtog izdanja „Tuna, Sushi & Wine Festivala“ u Zadru koji će ove godine, napomenuo je direktor zadarske Turističke zajednice Ante Rados, trajati punih devet programskih dana, od 2. do 11. veljače.
„Imat ćemo zaista sadržajan program manifestacije ove godine, a posebno nam je drago što će u njemu sudjelovati brojni zadarski i drugi hrvatski restorani, ugostitelji, vinari i proizvođači autohtonih namirnica zadarskog kraja“, kazao je Rados predstavivši sadržaj tog programa te svakodnevne festivalske atrakcije poput live cooking showa u atriju palače Cedulin.
Taj će prostor biti grijan i pokriven za slučaj vremenskih nepogoda, a unutar njega bit će kuharske kućice u kojima će vrhunski chefovi spremati riblje specijalitete od tune za svega 10 kuna. Na istom mjestu bit će i birana degustacijska ponuda najboljih vina zadarske regije po istoj cijeni, kao i posebna ponuda sira, soli, maslinovog ulja, meda i gljiva.
„Cijene će biti prigodne, a sav prihod namijenjen je Volonterskom centru Zadar, odnosno Udruzi Duga za pomoć ženi i djetetu“, istaknuo je humanitarni karakter ove gastronomske promocije direktor Rados.
Glavna atrakcija zadarskog festivala svakako je svečanost otvorenja u zadarskom „Arsenalu“ 2. veljače u 20 sati, na kojoj će svirati lokalni bend svjetske reputacije Jeremiah's“, dok će goste zabavljati Luka Bulić.
Chefovi Hrvoje Zirojević, Josip Vrsaljko, Ante Kulaš i Motohiko Mochizuki demonstrirat će uživo pripremu vrhunskih ribljih jela, a posebna senzacija, nikad ranije viđena u Zadru, bit će nastup glasovitog i najvećeg živućeg japanskog umjetnika rezbarenja u ledu Kazuyuki Nihashija koji će s bušilicom od santi prozirnog i lomljivog leda napraviti cvjetnu figuru, lik tune i slovno oblikovati Zadar.
Službeni dio programa koji će početi u petak ujutro izložbom fotografija „Fantastična tuna“ u Kneževoj palači, imat će i svoj predprogramski dan u četvrtak kada će u kuharskoj radionici na Voštarnici novinarima zadarskih medija predstaviti chef Zirojević uz birana vina zadarskog kraja.
„Jedna od namjera ovog festivala je da se predstavi zadarska gastronomija, naše najbolje tune i sve bolja vina naše regije. Na festivalu imamo čak 30 restorana i hotela uz vinarske kuće“, dodao je chef Renato Kraljev koji je uz direktora Radosa predstavljao program i sadržaj TSWF-a.
Pored majstora izrade figura u ledu te chefa iz zagrebačkog restorana „Takenoko“, standardni japanski dio priče o TSWF-u ove godine su jazz pjevačica Minami Kayoko s nastupom 4. veljače u Kneževoj palači te u atriju palače Cedulin, kao i Jelena Yamasaki – stalni partner festivala u ime NPO JCEA Japansko-hrvatskog društva razmjene.
TSWF organiziraju Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s
Gradom Zadrom, veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj,
Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom,
Hrvatskom gospodarskom komorom, TZ Zadarske županije i spomenutim
NPO JCEA Japanskim-hrvatskim društvom razmjene, a kao
tradicionalni partneri, donatori i logistička podrška javljaju se
„Jadran tuna“, „Pelagos net farma“ i Hotelijersko turistička i
ugostiteljska škola Zadar. Festival će pratiti i „Zadarski
karnevalski dani“ od 6. do 11. veljače.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
Izdvojeno
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Vjerojatno ste čuli da nije dobro za probavni sustav, no je li stvarno tako? Dobra vijest je da pijenje kave na prazan želudac nije nužno loše za vas, a vaš se želudac obično može prilagoditi i zaštititi.
-
Utakmica 17. kola HNL-a između nogometaša Istre 1961 i Šibenika je bila protkana brojnim prilikama i preokretima, a na kraju je završila bez pobjednika 3-3 (1-2).
Reci što misliš!