Lifestyle

Domaći brend

Svjetsko priznanje za hrvatske čokolade TAMAN Artisan Chocolates

Svjetsko priznanje za hrvatske čokolade TAMAN Artisan Chocolates
Thinkstock

Udruga "Academy of Chocolate" od 2006. godine dodjeljuje nagrade "The Academy of Chocolate Awards" koje odaju priznanje najboljim svjetskim čokoladama. Ovogodišnje testiranje održano je u svibnju u Londonu i zaprimili su preko 900 prijava od 190 čokolatijera i proizvođača kvalitetnih čokolada iz čak 37 različitih zemalja svijeta

Manufaktura Malo&Slatko, poznata po ručno rađenim čokoladama TAMAN Artisan Chocolates osvojila je nagradu prestižne međunarodne udruge "Academy of Chocolate" koja je TAMAN mliječnoj 35% čokoladi s kokosom, limunom i limunskom travom dodijelila brončanu nagradu u konkurenciji s ponajboljim svjetskim artisan čokolatijerima i proizvođačima fine čokolade.
 
„Ovo priznaje nam puno znači. Naći se u društvu s najboljim svjetskim čokolatijerima, onima koji su nas inspirirali da se počnemo baviti čokoladama, velika je čast.“ komentirao je Stiv Kahlina, čokolatijer i autor nagrađene čokolade.

Čokolade ocjenjuje stručni žiri udruge "Academy of Chocolate" te široki panel od preko 100 međunarodnih novinara, chefova, slastičara i stručnjaka za čokoladu i hranu, a dodjeljuju se zlatne, srebrene i brončane nagrade te posebna priznanja „Golden Bean award“, „Newcomer award“, „Mott Green Sustainability award“ te „Rising Star award“. Ove godine su po prvi put dodijeljene nagrade i u novoj kategoriji „Tree to Bar“ (od drveta do čokolade) koja odaje priznanje ljudima koji proizvode čokolade na samim farmama kakaovca i time podižu kvalitetu uzgoja kakaovca te omogućuju da se profit vrati lokalnoj zajednici farmera.
 
TAMAN mliječnoj 35% čokoladi s kokosom, limunom i limunskom travom dodijeljena je brončana nagrada u kategoriji začinjenih mliječnih čokolada.

O TAMAN Artisan Chocolates

TAMAN Artisan Chocolates domaći je brend ručno rađenih čokolada manufakture Malo&Slatko koje se ističu kvalitetom i jedinstvenim kombinacijama ukusa. Čokolade su autorski zamišljene, proizvedene od odabranih belgijskih čokolada i obogaćene visokokvalitetnim prirodnim namirnicama. 
 
Manufaktura Malo&Slatko proizvodnji svojih čokolada pristupa gotovo umjetnički, stvarajući originalne i autentične okuse.

Svaka čokolada donosi jedinstvenu i uzbudljivu kombinaciju okusa, teksture, mirisa i boja. Svi proizvodi izrađuju se ručno i u vrlo malim serijama, što im prije svega omogućava kreativnost, ali i kako bi se osigurala svježina svakog od proizvoda, a u proizvodnji se koriste samo one namirnice koje mogu osigurati najvišu kvalitetu proizvoda.

 

 


Reci što misliš!