Lifestyle

Michelinov lifestyle vodič

O kvaliteti i specifičnosti paškoga sira piše se i u dalekom Hong Kongu!

O kvaliteti i specifičnosti paškoga sira piše se i u dalekom Hong Kongu!

O kvaliteti i specifičnosti paškoga sira piše se i u dalekom Hong Kongu. Michelinov lifestyle vodič objavio je tekst u kojem hvali ovaj hrvatski autohtoni proizvod

Tekst autora Azimina Sainija pod nazivom "Otok Pag: dom nagrađivanog ovčjeg sira" govori o tome kako je Hrvatska sve prepoznatljivija i popularnija turistička destinacija, ali malo tko zna da je domovina jednog od najcjenjenijih i višestruko nagrađenih ovčjih sireva.

Navodi se kako je vrhunska kvaliteta sira rezultat i geografskih značajki otoka gdje se proizvodi, a spomenuta je i paška sirana, te činjenica da se oko stotinu obitelji bavi uzgajanjem ovaca i prodajom mlijeka toj specijalizirano tvrtki.

Potražnja za sirom raste, ali on se ne može proizvoditi više od sadašnjeg ritma, naime, radi se o 35 tisuća ovaca čija mužnja traje samo šest mjeseci u godini.

Paški sir pronašao je svoj put sve do Amerike, a u Hong Kongu može se nabaviti u specijaliziranoj trgovini Profood-a. 

Cijeli tekst možete pročitati ovdje!


Reci što misliš!