Lifestyle

Kava

Sol u kavi novi je tajvanski hit

Sol u kavi novi je tajvanski hit

U lancu kafića nadaju se kako će se eksperiment sa solju svidjeti pučanstvu

Ljubiteljima kave naviklim na šećer u kavi pružila se nova opcija – zasoliti je.

Bakery Cafe za nešto manje od deset kuna (40 tajvanskih dolara) nudi piće u kojem se mljevena morska sol dodaje u pjenu kave kako bi se dobio zanimljiv i bogat okus koji će zadovolji zahtjevne goste uvijek u potrazi za novim okusima na ovom, kad je kava u pitanju, vrlo konkurentnom tržištu.

U lancu kafića nadaju se kako će se eksperiment sa solju svidjeti pučanstvu i održati u ponudi. Od prosinca je prodano 15 tisuća šalica zasoljene kave.

- Građani Tajvana zahtjevni su, očekuju mnogo raznolikog okusa u jednom gutljaju - rekla je Kathy Chung, zaposlena u marketingu ovog lanca.

- Imamo dosta proizvoda, više od 50 vrsta kave, ali šef nas uvijek tjera da se dosjetimo novih kombinacija - rekla je Chung.

Dodala je kako se sol smatra zdravom, a u kompaniji vjeruju kako bi ovakav način konzumiranja kave mogao postati česta navika mnogih.

Iako su gosti pomalo iznenađeni, do sada nije bilo pritužbi.

U planu je i lansiranje zasoljene kave u trgovine Šangaja i Australije tijekom ove godine.

Ukoliko se ovo čini neobičnim, dobo je znati kako neki tajvanski proizvođači kave koriste zrna koja su prethodno dijelom prožvakali majmuni, što kavi daje prirodno slatkasti okus.


Reci što misliš!