Lifestyle

Savjeti

Škola zdravog života

Škola zdravog života
Thinkstockphotos.com

U isto vrijeme, raditi nešto samo za sebe znači uzeti kratki odmor

Fitness nije jedini način da se dođe do zdravlja, važni su i trenuci koje posvećujete samo sebi koji su jednako važni kao i znojenje u teretani. Većina ljudi danas živi ubrzanim tempom, rastrgani između posla, djece i stresa.

„Trudim se naći vremena za sebe barem jednom tjedno", kaže Jillian Michaels. „Trebate pronaći vremena samo sa sebe i napraviti nešto što volim. Provodim vrijeme sa svojim konjem, vježbam ili odem na čupanje obrva. Bilo što, samo da je moje."

Jillian obašnjava da je cilj pokušati biti svoj najbolji roditelj. Pod tim misli da sve što biste napravili za svoju djecu ili osobe koje volite trebate napraviti za sebe. Ako odvojite vrijeme za sebe, postat ćete i bolji roditelj i bolji prijatelj.

U isto vrijeme, raditi nešto samo za sebe znači uzeti kratki odmor. „Koliko god bilo važno ostati dosljedan i ne ulijeniti se, jednako tako je bitno znati kada si dozvoliti malo odmora kako ne biste pregorjeli", kaže Jillian. „Vaše tijelo mora imati vremena da procesuira sav rad koji ulažete u njega."

Treba zapamtiti da tijekom odmora vaše tijelo gradi mišićnu masu, jer vjerovali ili ne, vaši mišići ne postaju snažniji tijekom vježbe u teretani, već rastu nakon što izađete van. „Na vježbu treba gledati kao na arhitekta, a na odmor kao na građevinca", zaključuje Jillian Michaels.

Vježba tjedna

Žablji udarac

Lezite licem prema dolje na klupu. Obuhvatite klupu rukama, stabilizirajte tijelo i podignite noge s poda. Koljenima dođite do prsa i zatim ispružite noge ravno unatrag, neka se pete dodiruju. Udahnite i vratite se u početni položaj.

Savjeti Jillian Michaels

Riječ wellness obično se koristi kako bi opisala zdravu ravnotežu uma, tijela i duha. To može biti sve, od alternativne medicine do yoge, meditacije ili jednostavno uzimanja vremena samo za sebe

Ako prođe cijeli tjedan, a nisam imala vremena za sebe, postajem nervozna i ne mogu dobro funkcionirati niti na poslu niti u privatnom životu. Potrebno je pronaći pravu ravnotežu.


Reci što misliš!