Zdravlje
Nereciklirano je zdravije
Prebacivanje na nereciklirana pakiranja bilo bi previše skupo u odnosu na zaštitu okoliša
Novo švicarsko istraživanje otkrilo je da mineralna ulja u recikliranim materijalima koja se koriste za pakiranje mogu ući i u hranu poput žitarica, tjestenine i riže, a čak prolaze i kroz unutrašnju zaštitnu plastičnu vrećicu, prenosi Daily Express! Doktor Koni Grob iz laboratorija za sigurnost hrane u Zürichu rekao je kako su toksikolozi povezali ulja s upalom unutarnjih organa pa čak i rakom, ali naglasio je i kako pojedini obroci sadrže male doze kemikalija.
Međutim, prebacivanje na nereciklirana pakiranja bilo bi previše skupo u odnosu na zaštitu okoliša i trebaju se razmotriti nove mogućnosti kao što su unutarnje obloge za hranu koje služe kao barijera za ulja koja dolaze iz boje u recikliranim novinama.
Proizvođači hrane poput Kellogg'sa i Weetabixa rekli su kako će poduzeti određene mjere kako bi se smanjila količina mineralnih ulja u njihovim pakiranjima, a proizvođač Jordans već je objavio kako su prestali koristiti reciklirane materijale.
Švicarski znanstvenici analizirali su 119 proizvoda kupljenih u njemačkim supermarketima prošle godine te su otkrili da velika većina sadrži tragove mineralnih ulja veće od dopuštene količine.
Vezane vijesti
-
-
-
-
Masna i slatka hrana pokreće centre u mozgu koji izazivaju ugodu i zadovoljstvo. Riječ o istim centrima koji se pokreću i kad se uzima droga ili nikotin
Izdvojeno
-
Dvanaesto kolo AdmiralBet ABA lige u četvrtak otvaraju Zadar i Borac Mozzart. Momčad iz Čačka prošle je godine tijesno slavila na Višnjiku, rezultatom 79:80, nakon što je Luka Božić promašio šut za pobjedu.
-
Rentlio, zadarska hospitality-tech tvrtka specijalizirana za razvoj tehnoloških rješenja u turizmu koja broji četrdeset zaposlenika, odnijela je čak četiri prestižne nagrade na dodjeli priznanja za najbolje poslodavce u Hrvatskoj.
-
10. prosinca 2024. godine održana je 27. sjednica Vijeća Grada Nina s 24 točke dnevnog reda.
-
Turistička je zajednica Zadarske županije organizirala okupljanje renomiranih chefova, sommeliera, predstavnika ključnih institucija, stručnjaka i iskusnih turističkih djelatnika
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.