Lifestyle

Kad navala strasti završi loše

Maratonski seks može imati neugodne posljedice

Maratonski seks može imati neugodne posljedice

Pročitajte što vas sve može snaći ako budete pretjerivali s ovim inače nadasve ugodnim aktivnostima

U navali strasti vrlo se brzo može dogoditi da se udarimo u nešto tvrdo ili oštro, pa su modrice za vrijeme seksa nešto uobičajeno. Zbog oslobađanja hormona oksitocina tijekom seksa to možda uopće nećete osjetiti, ali bol će vas još nekoliko dana podsjećati na strastvenu akciju. Oderotine su najčešće na koljenima, laktovima i leđima, prije svega kada krevet zamijene tepih ili kuhinjski stol, piše intimatemedicine.com.hr

Kao kod svih drugih kardiovaskularnih aktivnosti, i kod seksa se u mišićima nakuplja mlječna kiselina koja uzrokuje umor mišića odnosno 'muskulfiber'. Zbog neuobičajenih opterećenja na zglobove, koja su prisutna kod nekih spolnih položaja, česta je i bol u zglobovima. Možda je još najnaporniji misionarski položaj, kod koga muškarci zbog oslanjanja na ruke pate od bolova u zapešću, a zbog široko raširenih nogu kod žena su češći grčevi u mišićima ili istegnuće unutarnje strane bedrenih mišića.

Dugotrajna vaginalna penetracija prije svega za žene može biti vrlo neugodna, čak bolna. Trenje što ga zbog nedostatka lubrikanta uzrokuje trljanje penisa uz vaginalne stijenke može na tkivu uzrokovati male ranice, što ih prati osječaj pečenja. Koristite više lubrikanta, a još je bolje da s penetracijom privremeno prekinete i posvetite se drugim oblicima iskazivanja ljubavi.

Tijekom seksa se ubrzavaju otkucaji srca i povećava tjelesna temperatura, što je tijelo pokušava sniziti prekomjernim znojenjem. Zato se gube velike količine tekućine sa solju, što je treba nadoknaditi pijenjem vode ili izotonočkih napitaka. Prije svega je to važno ako prije ili tijekom seksa konzumiramo alkoholna pića. Ako osjetite laganu glavobolju koja je prvi znak dehidracije, popijte bar dvije čaše vode, a zatim nastavite gdje ste stali.

Neke žene nakon višesatnih seks seansi dobiju infekciju urinarnog trakta koja je posljedica zaraze uretra bakterijama. Zbog izbjegavanja zaraze preporučuje se da prije i nakon spolnog odnosa žene isprazne svoj mjehur i piju puno vode.

Bolovi u kralježnici mogu biti posljedica udarca, nespretnog pokreta ili neprirodnog položaja tijela tijekom seksa. Možete ih izbjeći s prakticiranjem spolnih položaja koji ne zahtijevaju posebne akrobatske sposobnosti i brze pokrete, a pomoći će i blaga masaža ili vruća kupka.

Ljudsko tijelo može puno podnijeti, a naši najosjetljiviji dijelovi koji nam pružaju i najviše užitka zahtijevaju oprez. Pregrubo, predugo ili previše neposredno stimuliranje može biti bolno i imati štetne posljedice. Oslušnite svoje tijelo i recite partneru kada, gdje i kako da se posveti delikatnim područjima vašeg tijela.

Tijekom seksa se podigne krvni tlak, pa su prilično česti slučajevi pucanja očnih žilica, što kratkoročno može utjecati na oštrinu vida - no srećom se takva oštećenja vrlo brzo izliječe.

Iz novina su nam poznate priče nesretnika koje je tijekom seksa pogodila srčana kap. Iako je istina da povećana tjelesna aktivnost - prije svega kod starijih - može uzrokovati infarkt, ti su slučajevi u stvarnosti vrlo rijetki. Upravo suprotno, redoviti će seks doprinjeti zdravlju vašeg srca.

Muškarci si ne mogu doslovce slomiti svoj buzdovan jer u njemu nema kosti, no prilikom pritiska snažne sile na penis u erekciji može se pretrgnuti debeli ovoj u penisu, koji okružuje spužvasto tkivo. Lom penisa je popraćen laganim zvukom pucanja, a prati ga bol u penisu i otekla muda. V tom je slučaju potrebno prekinuti seks i odmah potražiti liječničku pomoć.

intimatemedicine.com.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.