Lifestyle

Recepti

Idealna hrana za Halloween

Idealna hrana za Halloween

Malo mašte i truda može tvoje obično jelo pretvoriti u pravu vještičju poslasticu, a ako radiš tulum, gosti će sigurno uživati.

Halloween pizza

Sastojci za 4 osobe:

tijesto za pizzu
250 g mljevenog goveđeg mesa
100 ml salse
50 g kukuruza
25 ml vode
100 g naribano g sira po želji
žuta i zelena paprika, narezane crne masline, kriške mini rajčica
sol, papar i ostali začini po želji

Priprema jela:

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Namastite lim za pečenje te na lim razvucite tijesto za pizzu. U tavi pržite goveđe meso dok ne poprimi smeđu boju. Dodajte salsu, kukuruz i vodu. Nakon što sve zavrije, maknite sa vatre te rasporedite po tijestu za pizzu. Posipajte sa sirom, a zatim naslažite ostale sastojke. Pecite 15-20 minuta.

Mumija hrenovke

Sastojci:
Hrenovke
Lisnato tijesto
Senf, majoneza, Ketchup

Priprema jela:

Razvaljajte lisnato tijesto u narežite na jednake tanke trake. Uzmite hrenovku, omotajte jednu ili dvije trake lisnatog tijesta oko nje, tako da izgledaju kao na slici, stavite ih u tepsiju na masni papir i ispecite. Oči izbušite čačkalicom ili ih "napravite" od senfa. Poslužite sa senfom, majonezom, ketchupom.

Oči svemiraca

Sastojci:

12 tvrdo kuhanih jaja
pola šalice majoneze ili tartar umaka
2 mlada, zelena luka, sitno sjeckana (može i bez luka)
1 žličica sušenog sjeckanog peršina
pola žličice praha gorušice
1/4 žličice soli
1/4 žličice slatke mljevene crvene paprike
1/4 žličice češnjaka u prahu
plave boje za hranu, koliko je potrebno
crvene boje za hranu, koliko je potrebno
crne masline nasjeckane na kolutiće
nasjeckana svježa crvena paprika

Priprema:

Ogulite tvrdo kuhana jaja i razrežite napola po dužini. Žličicom izvadite žumanjke i stavite u zdjelu te ih dobro izgnječite vilicom. Dodajte majonezu, luk, peršin, senf, sol, papriku i češnjak u prahu. Izmiješajte dobro. Dodajte nekoliko kapi plave boje kako bi žuta smjesa postala blago zelena. Smjesu stavite u bjelanjak, na mjesto žutanjka. Na zelenu smjesu stavite kolutić masline (možete staviti i polovicu masline i utisnuti u smjesu) i u njegovu sredinu svježu crvenu papriku. Čačkalicu umočite u crvenu boju za hranu i nacrtajte žilice po bjelanjku. Ohladite i poslužite.

Muffini od žabokrečine i krvi

Sastojci:

450 g brašna
1,5 žličice praška za pecivo
3/4 žličice soli
150 g maslaca, omekšanog na sobnoj temperaturi
340 g smeđeg šećera
3 jaja
2 žličice vanilije ili 2 vrećice vanili-šećera
285 g tekućeg jogurta
3 šalice naribane mrkve (to su otprilike 4 srednje velike mrkve) ili 2,5 šalice hokaido tikvice ili 2 šalice mrkve i 1 šalicu nasjeckane čokolade za kuhanje
1 žličica cimeta u prahu
1 žličica kardamoma
zelena i crvena boja za hranu

Priprema jela:

Ako želite raditi dva okusa, koristite 1,5 šalice mrkve za pola smjese i isto toliko tikvica za pola druge smjese. Umješajte mekani maslac sa šećerom, onda dodajte vaniliju pa jogurt i brašno naizmjence. Dodajte i ostale sastojke i staviti u namazanu formu za muffine (ili papirnate korpice) i pecite na 180°C.

Preljev:

Na oko 200 grama šećera u prahu stavite 3-4 žličice vode. Najbolje je polako dodavati i dobro i brzo miješati kako bi se šećer ravnomjerno rastopio. Ne treba brzati s dodavanjem vode ako se masa čini pregustom. Podijelite smjesu napola, u jednu polovicu dodajte crvenu, a u drugu zelenu boju. Boju potpuno umiješajte prije no što dodate još, kako biste dobili upravo onu nijansu koju trebate. Smjesa neka ostane relativno gusta kako bi površina muffina bila što bolje prekrivena i kako ne bi curilo sa strane i predugo se sušilo. Nanesite ju kistom ili četkicom (najbolje od silikona) za premazivanje.

Čudovišni muffini

Sastojci za muffine (za 16 muffina):
1 / 2 šalice (50 grama) kakaa u prahu
1 šalica (240 ml) kipuće vruće vode
1 i 1 / 3 šalice (175 grama) brašna - mješavine oštrog i glatkog ili brašno za dizana tijesta
2 žličice praška za pecivo
pola žličice soli
pola šalice (113 grama) margarina za kolače, na sobnoj temperaturi
1 šalica (200 grama) bijelog šećera
2 velika jaja
2 žličice čistog ekstrakta vanilije
16 papirnatih čašica za muffine

Za ukrašavanje:

120 grama čokolade za kuhanje, grubo nasjeckane ili natrgane
2/3 šalice (150 grama) margarina za kreme, sobne temperature
1 i 1/3 šalice (160 grama) šećera u prahu, prosijanog
1 i 1/2 žličice ekstrakta vanilije

Za zube i oči:
sljezovi kolačići (mogu se nabaviti u svim većim dućanima)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celziusa. U zdjeli promiješate kipuću vodu i kakao, sve dok se ne pretvori u glatku smjesu. Ostavite da se na sobnoj temperaturi. U drugoj zdjeli pomješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Zatim u trećoj (najvećoj) zdjeli električnim mikserom izmiksajte margarin i šećer, pa nakon toga dodajte jedno po jedno jaje i miksajte sve dok smjesa ne postane glatka. Nakon toga dodajte ekstrakt vanilije te na kraju mješavinu brašna i dobro izmiksajte (ali ne predugo). Zatim dodajte smjesu ohlađenog kakaa i lagano izmješajte sve dok smjesa ne postane glatka. Stavite papirnate čašice u kalup ili tijesto stavite direktno u kalup koji ste prije namazali margarinom i ispunite svaku čašicu oko dvije trećine sa smjesom. Pecite oko 16-20 minuta dok muffini ne narastu, budu elastični na dodir (i kada zapiknete čačkalicu u njega ona izađe čista). Ostavite ih da se hlade.

Čokoladna krema:

Rastopite čokoladu na pari - u zdjeli iznad posude s kipućom vodom. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. U drugoj posudi izmiksajte margarin dok ne postane gladak (oko 1 minutu). Dodajte šećer i tucite dok smjesa ne postane kremasta (oko 2 minute) te dodajte vanilin ekstrakt. Dodajte čokoladu i miksajte na niskoj brzini dok se smjesa ne pretvori u ujednačenu kremu. Tada povećajte brzinu (srednje brzo) i miksajte dok glazura ne postane glatka i sjajna (oko 2 -3 minute).

Ukrašavanje:

Muffine zarežite na vrhu malo više od polovice (kao da želite napraviti šeširić) i tu pažljivo utisnite smjesu. U smjesu (usta čudovišta) stavite natrgane (narezane) sljezove kolačiće. Njih upotrijebite i za oči. Kremom ukrasite još oči i napravite rogove.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.