Oprez!
Šokantna otkrića o hrani u restoranima
Osoblje restorana, skriveno anonimnošću, otkrilo je na koje nam sve načine lažu u restoranima
Znate li što se događa u restoranskim kuhinjama koje su skrivene od očiju svojih gostiju? Šokantne tajne otkrili su američki insajderi u brojnim restoranima.
Trikova kojima se
koriste u restoranima je bezbroj. Primjerice, u dječje jelovnike dodaje
se šećer
kako bi djeca više uživala u njima.
No, to nije sve. Znate li onu povoljnu dnevnu ponudu menija? Riječ je zapravo o staroj hrani, odnosno o ostacima od obroka prijašnjih dana. Sva ta šokantna otkrića skupio je Reader's Digest za 'Good Morning America'.
Anonimni konobari progovorili su i o drugim lažima koje serviraju
gostima. Jedna od tih laži odnosi se na vegetarijance. Njima najčešće
govore kako u jelu nema mesa ili ribe iako je to
notorna laž. Važno je samo prodati, otkriva anonimno osoblje. Nadalje,
gostima koji traže beskofeinsku kavu vrlo često prodaje se obična kava s kofeinom jer je jeftinija, ali je naplate kao beskofeinsku.
Iako gosti vrlo često uz kavu traže dijetno mlijeko, ipak dobivaju punomasno,
unatoč tomu što se njih uvjerava da je to nemasno mlijeko. I obični
doručci skrivaju tajne, pa se tako najčešće umjesto pravih jaja koriste
jaja u prahu koja nisu nimalo zdrava namirnica.
Sudeći prema američkim otkrićima, vrlo je upitna i higijena u restoranima.
Primjerice, kriška limuna koju dobijete u soku ili koktelu gotovo
nikada nije oprana! Podsjetimo, riječ je o voću koje prođe kroz mnoge
ruke prije nego dospije u vašu čašu ili na vaš tanjur. Anonimni konobari
otkrivaju i kako riba u restoranima gotovo nikada nije svježa, odnosno
dobivaju je jednom u tjedan ili dva, ali je cijelo vrijeme prodaju kao
svježu. Nakon svih ovih otkrića, mnogi će vjerojatno puno opreznije
jesti u restoranima.
Vezane vijesti
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.