Lifestyle

Volim ponedjeljak

Kako radni tjedan započeti s osmijehom

Kako radni tjedan započeti s osmijehom

Sama pomisao na ponedjeljak i početak radnog tjedna kod većine ljudi izaziva osjećaj depresije i nervoze ( tzv. Sindrom Sunday blues) 

Nedavna istraživanja dokazala su kako se ponedjeljkom prosječan čovjek ne nasmije sve do 11:16 sati. Ukoliko si i ti među njima, sljedećih pet rješenja pomoći će ti da izađeš iz kluba "I Hate Mondays" i početak radnog tjedna dočekaš sa smiješkom na licu.

Popij kavu s jako veselom osobom


Iako nisi ljubiteljica spontanih razgovora u dizalu, sljedeći put razmisli hoćeš li gledati u pod i praviti se da prolaziš po tablicama za važan sastanak ili ćeš odzdraviti (iritantno) veseloj kolegici koja izgleda kao da joj ruže cvjetaju cijele godine. Naime, sveučilišta Harvard i California- San Diego otkrili su da je sreća zarazna i ukoliko si u društvu sretne osobe imaš 25 posto veće šanse da se i ti osjećaš dobro.

"Sjećaš li se kad smo...?" razgovor


Još jedan od načina za poboljšanje raspoloženja je razgovor sa sestrom ili najboljom frendicom u kojem ćete se prisjećati zanimljivih situacija od vikenda ili nezaboravnih ljetnih noći.

Pogledaj nekoliko šaljivih YouTube klipova


Ukoliko nisi previše društvena osoba i razina stresa podigne ti se pri samom pogledu na prpošne i sretne ljude oko tebe, odvoji 30 minuta ponedjeljkom ujutro za gledanje smiješnih video klipova na YouTubeu.

Pusti omiljenu playlistu


Nema boljeg podizača raspoloženja od najdraže pjesme, stoga si dan prije pripremi glazbenu playlistu koju ćeš slušati dok se spremaš na posao/faks. Koliko god turobna bila, već nakon dvije omiljene pjesme ponedjeljak će ti se činiti manje groznim.

Obilno doručkuj

Ponedjeljkom zamijeni klasičan doručak nešto kaloričnijom varijantom jer, navodeći Journal of Clinical Investigation, masnoćama zasićenija hrana čini nas manje podložnima negativnim osjećajima. Stoga, svi ponedjeljkomrsci uzmite tavu u ruke i dan započnite finim palačinkama!


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.