Lifestyle

Pripazite !

Pet trikova za sretniji hladnjak

Pet trikova za sretniji hladnjak

Prije nego ju spremite u hladnjak, ipak pustite da se hrana malo ohladi

Iako se možda ne čini tako, hladnjak je jedan od najvažnijih elemenata u našem domu. Sigurno neće proći niti jedan dan da ne odškrinete njegova vrata i pogledate što se krije unutra. Ovaj veličanstveni aparat čuva naše zdravlje i štedi novac čuvajući hranu duže svježom i manje podložnu kvarenju.

Sam hladnjak od nas ne zahtjeva puno pažnje, ali mu ipak poklonite nekoliko trenutaka kako bi obavljao svoju funkciju najbolje što može. Stranica shine.yahoo.com savjetuje nam kako izbjeći najčešće pogreške koje sprječavaju besprijekoran rad vaš hladnjaka.

1. Prva i jedna od najčešćih pogrešaka je pretrpavanje vašeg hladnjaka. Možda volite u svakom trenutku imati veliku količinu namirnica spremljenih u hladnjaku i brzo dostupnih, ali morate voditi računa da ostavite dovoljno slobodnog prostora kako bi zrak normalno cirkulirao i namirnice ostale svježe. Morate moći u svakom trenutku doseći stražnji dio hladnjaka, ukoliko ne možete, vrijeme je da se riješite nekih namirnica.

2. Svaki hladnjak na vratima ima gumeni dio koji omogućava čvrsto zatvaranje vrata i zadržavanje hladnog zraka unutar hladnjaka. Ponekad kada prepunite hladnjak namirnicama vrata se ne zatvore do kraja iako se ne čini tako. Za svaki slučaj nakon zatvaranja još jednom ih lagano povucite kako bi se uvjerili da su vrata čvrsto zatvorena.

3. Pripazite da temperatura u vašem hladnjaku ne bude preniska. Ukoliko primijetite kako se na vašem voću, jogurtu ili mlijeku stvara tanki sloj leda, vrijeme je da lagano povisite temperaturu.

4. Hladnjak je mjesto u kojem često dolazi do nezgoda i prolijevanja. Naravno, odmah će te očistiti neki veći nered, ali i male nezgode mogu dovesti do razvoja bakterija koje mogu ozbiljno naškoditi vašem zdravlju. Stručnjaci preporučuju da temeljito čišćenje hladnjaka uvrstite u svako temeljitije čišćenje kuhinje kako ne biste morali brinuti o posljedicama po zdravlje zbog nedovoljno čistog hladnjaka.

5. Izbjegavajte spremati vruću hranu u hladnjak. Pretjerano topla hrana povisit će temperaturu unutar hladnjaka što može dovesti do razvoja bakterija i kvarenja namirnica. Prije nego ju spremite u hladnjak, ipak pustite da se hrana malo ohladi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.