Bez grudica
Znate li kako se radi bešamel umak?
Bešamel umak omiljen je sastojak za mnoge recepte poput lazanja ili ostalih jela s tjesteninom, ali mnogima ne uspijeva, bez obzira što ima tek tri sastojka.
Dobar bešamel umak sastoji se od jedne žlice brašna i maslaca i šalice mlijeka. Želite li napraviti ukusan i glatki bešamel umak bez grudica, slijedite korake kulinarskih stručnjaka s Taste.com.
Za početak zagrijte mlijeko jer će to pomoći da se brašno lakše rastopi i stopi s umakom. Želite li malo jači okus, u mlijeko možete dodati začine ili luk.
Mlijeko zagrijavajte na srednje jakoj vatri. U posebnoj posudi rastopite maslac i zatim dodajte brašno. Miješajte dok se sve ne stopi pa maknite s vatre. Polako dodajte toplo mlijeko i miješajte cijelo vrijeme postupka.
Vratite lonac na vatru i miješajte još neko vrijeme prije nego se sve poveže u glatku smjesu bez grudica.
Vezane vijesti
Izdvojeno
-
Fra Marin će održati nagovor, potom predvoditi misno slavlje i euharistijsko klanjanje uz pjevanje Zbora mladih župe Bokanjac. Početak je u 19.30 sati.
-
Predsjedničke kandidatkinje Možemo! Ivana Kekin upozorila je u subotu da oko 300 tisuća žena u Hrvatskoj nema svog primarnog ginekologa i nadležni trebaju raditi da se to promjeni, a na upit novinara o svojoj vili u Istri rekla je da je zaradila, doktorica je znanosti, a muž rock zvijezda.
-
Policijski službenici nastavljaju s provođenjem kriminalističkog istraživanja.
-
Dva hrvatska državljanina u dobi od 53 i 51 godinu u trgovini u Bibinjama ovoga četvrtka ukrali su više parfma.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.