Iskusni znaju
Kuhinjska pravila koja slobodno možete ignorirati
Neka pravila u kuhinji i kuhanju općenito naučili smo ili čuli od nekoga, a zapravo ih slobodno možemo ignorirati ili ih prilagoditi kako nam to odgovara.
Dodajete ulje tjestenini da se ne slijepi
Taj trik koji smo učili od majki ili baka jednostavno nije potreban. Glavni chef njujorškog Gotham Bar and Grilla, Alfred Portale, kaže za Huffington Post da se ulje ne dodaje prilikom kuhanja, već nakon što je tjestenina kuhana i ocijeđena. Tada je dovoljno dodati žličicu maslinovog ulja i malo promiješati tjesteninu.
Kako znati je li prašak za pecivo dobar
Ako držite prašak za pecivo u nekoj kutiji i ne znate je li još uvijek dobar, napravite test prije nego ga bacite u smeće. Prašak za pecivo može trajati i dulje od šest mjeseci. No da ne biste riskirali tanak biskvit, prije upotrebe stavite malo praška za pecivo u toplu vodu. Ako se zapjeni, znači da je prašak još uvijek dobar.
Hlađenje hrane prije spremanja u hladnjak
Svi znaju da se vruća jela nikako ne smiju pohranjivati u hladnjak, ali ako čekate da se potpuno ohlade, riskirate razvijanje bakterija koje su opasne za zdravlje. Stručnjakinja za hranu Lisa Yakas otkriva da je najpametnije raspodijeliti veliku porciju jela u manje zdjelice jer će se tako brže ohladiti i kraće biti izvan hladnjaka.
Održavanje posuđa od lijevanog željeza
Ovaj tip posuđa nije lagan za održavanje i većinom se ne preporučuje čišćenje deterdžentima ili pranje u perilici posuđa. Ipak, George Duran iz tvornice posuđa IMUSA kaže da jako prljavo posuđe od lijevanog željeza možete prati s malo deterdženta, ali u hladnoj vodi. Također dodaje da ćete sve nečistoće lakše očistiti pomoću košer soli.
Idu li zajedno riba i crveno vino?
Crveno vino u sebi ima puno tanina, što u kombinaciji s ribljim uljem može ostaviti gorak, čak metalni okus u ustima. No direktor klubova vina Lot18.com i TastingRoom.com Dini Rao kaže da neke vrste crvenog vina poput pinota crnog ili beaujolaisa mogu odlično upotpuniti sve riblje filete, od lososa do iverka.
Vezane vijesti
-
Bili gurman ili ne, hrana je najčešće najbolja utjeha, dodatak druženjima i slavljima i način za opuštanje i postizanje ugode. S hranom prizivamo uspomene iz prošlosti, povezujemo se s ljudima i naprosto uživamo u okusima.
-
U organizaciji Srednje škole Biograd na Moru, u srednjoškolskoj sportskoj dvorani, s ciljem promocije i očuvanja bogatstva tradicionalnih domaćih hrvatskih jela, posebno ravnokotarskog, priobalnog i otočnog kraja Zadarske županije, priređena je manifestacija „Što su spremale naše bake“.
-
Veliki gourmet događaj održat će se 17. prosinca u 10 sati u podrumima Dioklecijanove palače
-
Izdvojeno
-
Košarkaši Zadra u susretu su 12. kola regionalne ABA lige kao domaćini rutinski svladali Borac iz Čačka sa 89-67 (21-14, 18-12, 26-18, 24-23).
-
U 12. kolu regionalne AdmiralBet ABA lige košarkaši Zadra večeras su u Krešinom domu pred oko tisuću i pol najvjernijih navijača stigli do pete pobjede. Uvjerljivo su svladali momčad Borca iz Čačka rezultatom 89-67 (21-14, 18-12, 26-18, 24-23).
-
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana planina, a u sklopu manifestacije „Niti života“ sinoć je u Kneževoj palači svečano otvorena izložba "Velebit" renomiranog hrvatskog akademskog slikara Josipa Zankija.
-
Shizofrenija je mentalna bolest od koje obolijeva jedan posto populacije, muškarci najčešće u adolescentskoj dobi, a žene između 23. i 30. godine te je važno na vrijeme prepoznati simptome i započeti terapiju, istaknuto je u srijedu na konferenciji "Shizofrenija 360" u Zagrebu.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.