Lifestyle

Trikovi

Kako možete prevariti sami sebe i jesti manje

Kako možete prevariti sami sebe i jesti manje

Želite smanjiti nakupljanje kilograma, jesti manje, a osjećati se sito? Naučite ove male trikove i prevarite sami sebe i svoj želudac

Naime, iako na godišnjem, pogotovo kada su nesnosne vrućine, svi jedemo manje, ipak vam zbog opuštanja i uživanja u koktelima i domaćoj hrani prijeti nakupljanje suvišnih kilograma. Evo kako i dalje možete uživati u gastronomskim delicijama, ali ipak jesti manje.

Doručak Umjesto da na putu do plaže u torbu stavite krafnu ili pecivo, radije kupite jabuka, banana, šljiva, breskvi ili nekog drugog voća koje volite. Nasjeckajte ga, stavite malo u hladnjak, a tako pripremljeno ne samo da će vas osvježiti, nego i spriječiti nakupljanje kilograma.

Žvačite polagano Teško je odoljeti bogatom ručku kad se isrcrpljeni vratite s plaže, no probajte se suzdržati i jedite polagano, a svaki zalogaj prožvačite 20 i više puta. Otprilike, naravno.

Ako pretjerate Ako jedan dan previše uživate u roštilju i slasticama, drugi dan probajte jesti malo kasnije jer ćete tako svome tijelu dati priliku da probavi svu hranu. Idućeg dana probajte jesti laganiju hranu i pijte dosta tekućine.
 
Med Uvrstite u prehranu med. Možda da čak s njim probate zasladiti kavu ili čaj. Umjesto šećera, naravno. Ako vam dođe želja za slatkim, med je opet dobar izbor. Dulje vam daje osjećaj sitosti pa ćete i manje jesti.

Zaposlite ruke Kako biste što manje jeli, zaposlite ruke. U ruci držite vodu, igrajte se s djecom, plivajte.Ako se samo izležavate, na um će vam prije pasti grickalice.
 

Masirajte uši Prije jela potaknite svoju probavu kratkom poluminutnom masažom ušiju. Ona će stimulirati mozak, smanjiti stres, ali i apetit.

Pripazite što jedete Probajte, bar na neko vrijeme, reći stop kruhu, tjestenini, kavi, pivu i svemu gaziranom. Čini vam se kao dugačak popis, no umjesto ovih namirnica, dug je popis zdravih varijanti. Voće, povrće, domaći lagani kolači, limunada i ostali cijeđeni prirodni sokovi.

Nosite usku odjeću Kad na sebi imate nešto usko, sigurno ćete manje pojesti od straha da se ne napuhnete i da vam iskoči trbuščić.

Zalogaj prije ručka Kako biste osigurali da ćete manje pojesti, obavezno prije ručka popijte čašu vode, možda da čak pojedete jabuku ili jogurt... Tako ćete sigurno manje pojesti.

Manje porcije Jedite manje porcije, različitih jela. Zadovoljit ćete više okusa, a drastično ćete svakom smanjiti količinu.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.