Mnogi ljudi danas uopće ne poštuju vrijeme kuhanja
Pet stvari u kojima griješite s hranom
Možda i vi predugo kuhate namirnice ili ne znate što s otacima povrća. Pogledajte kako se trebate odnositi prema namirnicama i prestanite činiti najčešće pogreške
Unatoč tomu što imaju prilično dug kuharski staž, mnogi ljudi još uvijek
griješe u pripremi određenih namirnica. Možda ste i vi među njima.
Provjerite i ispravite svoje pogreške.
Prihvaćanje stare brokule
Ništa nije finije i zdravije od svježe brokule. Nažalost, većini ljudi
svježa brokula rijetko je dostupna pa zato i prihvaćaju stare brokule
koje nisu više ni ukusne, a izgubile su i vrijedne sastojke. Nastojte
kupovati brokulu od pouzdanih prodavača, najbolje na tržnicama i u
dućanima sa zdravom prehranom i tražite onu koja je mlada.
Čišćenje kozica
Iako se skuhaju u trenutku, kozice ipak nisu tako jednostavne za
pripremu. Zašto? Potrebno je puno vremena da se očistite. No, taj
problem možete izbjeći. Kupujte manje kozice i njih onda uopće ne morate
čistiti od tamnih žilica s obzirom da one nemaju okusa. Tako ćete si
skratiti posao.
Predugo ili prekratko kuhanje
Mnogi ljudi danas uopće ne poštuju vrijeme kuhanja ili pečenja koje je
potrebno za određenu namirnicu. Pa tako imamo previše suho meso, varivo
bez imalo života, ispucane i tvrde kolače, raspadnutu mrkvu i grašak...
Naučite kako se pripremaju namirnice i poštujte vrijeme termičke obrade
kako bi vam hrana bila ukusnija, ali i zdravija.
Lišće poriluka
Većina ljudi za pripremu hrane koristi samo bijeli dio poriluka, a
zeleno lišće se baca. To je prava šteta posebno zato što to lišće možete
pametno iskoristiti. Primjerice, poznati kuhari savjetuju da ga dodate
raznim prilozima, a možete ga ubaciti i u salate. Može poslužiti i kao
začin za pečenja. Ako vam nedostaje mašte, inspirirajte se na internetu...
Mariniranje mesa
Nije nužno da meso marinirate satima prije i da dodajete u tu marinadu
sve što vam padne napamet. Kako pojašnjavaju neki kuhari, katkada je
bolje meso jednostavno tretirati - malo soli, malo papra i to netom
prije pečenja. Ako pak volite marinirati meso puno prije, nemojte
pretjerivati s jakim začinima poput ružmarina jer bi mogli preuzeti
okus.
Vezane vijesti
-
Neurolog i psihijatar klinike Cleveland iz Ohija dr. Alan T. Hirch primijetio je da osobe koje privremeno izgube osjete mirisa, što se uglavnom događa zbog lijekova, više jedu i više se debljaju.
-
Djeca su osobito sklona dehidraciji kad se igraju na suncu. I dok je obična voda još uvijek najbolja opcija za žeđ, postoje i druge opcije koje će pobijediti vrućinu i ujedno biti zanimljive
-
Sigurnost i kvaliteta proizvoda kao i transparentno i pouzdano informiranje potrošača o proizvodima trebaju biti zajamčeni u cijeloj EU, suglasne su članice HUP Koordinacije hrane i pića.
-
Školski obrok u Francuskoj postaje svojevrstan dio nastave, a jede se jednako kvalitetno, zdravo i probrano u svim privatnim i javnim obrazovnim ustanovama
Izdvojeno
-
Sportsko rekreativne igre državne razine održane su u Poreču , od 29.11.-03.12.2024. u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora.
-
Ovih dana u našoj županiji obilje darivanja dječice. Blagdanski dani, Sveti Nikola, Sveta Luca, a mi smo pronašli jednu lipu akciju bajkera!
-
Proteklog dana, 12./13. prosinca na području Policijske uprave zadarske evidentirana je 1 krađa
-
Projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi“ približava se svom uspješnom završetku. Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda nalazi se u fazi pokusnog rada, dok se istovremeno provode tehnički pregledi i ishoduju uporabne dozvole za preostale dijelove sustava javne odvodnje.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.