Lifestyle

Zlatni sjaj

Znate li da vas ovo čini privlačnijima?

Znate li da vas ovo čini privlačnijima?
mojezdravlje.ba

Pet porcija voća i povrća dnevno nije dobro samo za vaše zdravlje, već može pomoći i boljem ljubavnom životu jer ćete zbog zlatnog sjaja kože biti privlačniji drugima.

Istraživanja pokazuju da konzumiranje puno voća i povrća daje zlatni sjaj koži pa izgledaju privlačnije. Znanstvenici vjeruju da je to zato što brončani sjaj kože povezujemo s dobrim zdravljem.

One koji nerado na tanjur stavljaju povrće vjerojatno će razveseliti vijest da samo jedna ili dvije porcije dnevno mogu donijeti vidljive rezultate, navodi se u studiji Sveučilišta St. Andrews i Cambridge koji su snimili fotografije 20 muškaraca i žena, a zatim ih obradili u četiri različite verzije.

U jednoj su skupini lica imala zlatni sjaj kakav imaju osobe koje jedu puno voća i povrća, drugi su imali manje zdrav ten poput osoba koje rijetko jedu voće i povrće, a ispitanici su morali ocijeniti privlačnost tih osoba. Rezultati su pokazali da zbog zlatnog sjaja kože neku osobu doživljavamo privlačnijom. Jedna od autorica studije, Carmen Lefevre, kaže da tu boju koristimo da bismo brzo ocijenili tko je zdrav, a tko bolestan.

'Ne želite dotaknuti osobu za koju mislite da nije zdrava u strahu da i sami ne dobijete tu bolest', kaže Lefevre.

Prethodna su istraživanja pokazala da zlatni sjaj kože imaju osobe koje jedu puno povrća zahvaljujući karotenoidima - žutim, narančastim i crvenim pigmentima u voću i povrću koji se apsorbiraju u tijelu i daju koži žutozlatni sjaj.

Karotenoidi također potiču imunološki sustav, a znanstvenici u studiji objavljenoj u časopisu Biology Letters tvrde da i male količine daju rezultate.

Ranija su istraživanja pokazala da su nam privlačnije osobe koje imaju preplanuli ten, međutim dr. Lefevre savjetuje da se okrenete pigmentima u voću i povrću umjesto sunčanju, piše MailOnline.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.