Lifestyle

Pet ukusnih i zdravih načina za najbolju pripremu bundeve

Pet ukusnih i zdravih načina za najbolju pripremu bundeve

U multipraktiku ili sa štapnim mikserom izmiješajte pola šalice kuhanog slanutka sa šalicom bundeve koju ste skuhali i narezali na kockice.

 

Dodajte žličicu mljevenog češnjaka, žličicu svježe iscjeđenog soka od limuna, prstohvat crvene paprike, crnog papra i kima. Izradite u glatku smjesu za namaz i poslužite s vrućim toastom ili pečenim povrćem poput brokule i cvjetače.

Juha od bundeve

U malenom loncu pirjajte manju glavicu žutog luka i žlicu mljevenog češnjaka s dvije žličice mješavine začina. Nakon što luk omekša dodajte bundevu narezanu na kockice. Zalijte vodom tako da sve bude pokriveno i zakuhajte. Nakon što zavrije dodajte malo muškatnog oraščića i povrtni temeljac te kuhajte oko 15 minuta. Na kraju smjesu izmiksajte blenderom, a možete poslužiti s peršinom i kiselim vrhjem.

Smoothie

U bledner stavite pola šalice kuhane bundeve narezane na kockice, dodajte šalicu nezaslađenog kokosovog mlijeka, žlicu maslaca i malo javorovog sirupa. Smoothie će biti slatkast i neodoljivo podsjećati na pitu od bundeve, piše Fox News.

U zobenoj kaši

Bundevu očistite i narežite na manje komadiće te stavite u tavu s malo ulja.

 

Pirjajte na niskoj temperaturi i u međuvremenu stavite zob da omekša u vodi. Dodajte zob u tavu zajedno sa željenim povrćem - rajčicama, paprikom, slanutkom, kukuruzom. Poslužite i jedite toplo uz dodatak malo parmezana.

Dodatak čiliju

Ispecite bundevu narezanu na deblje šnite na 180 stupnjeva u pećnici. Ostavite da se ohladi i odvojite koru. U tavi izmiješajte pola šalice narezanih rajčica bez kožice s žlicom maslinovog ulja, dvije žlice narezanog luka i 2 manje nasjeckane čili papričice (ovisno o tome koliko želite da bude ljuto). Pirjajte da povrće omekša i dodajte pola šalice vode, nasjeckani korijander i žlicu mljevenog češnjaka. Pustite da voda ispari i dodajte kockice bundeve i pola šalice graha.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.