Lifestyle

Kako iskoristiti uskrsna jaja?

Kako iskoristiti ostatke kuhanih jaja od Uskrsa?

Kako iskoristiti ostatke kuhanih jaja od Uskrsa?

Blagdani su gotovi, ali većina nas gotovo uvijek ima ostataka bogate trpeze, posebno kuhanih jaja. Da biste se nešto više odmorili i manje kuhali idućih dana, probajte koju od ideja kako iskoristiti uskrsna jaja, piše N1info

Mesna štruca

Ako dan nakon uskrsnog ponedjeljka idete na posao, jaja možete iskoristiti u mesnoj štruci. Nije ju teško pripremiti, a lako se može spakirati i ponijeti na posao te primjerice pojesti uz ostatke francuske salate.

Salata

Tvrdo kuhana jaja možete ubaciti u bilo koju salatu i dobiti kompletan obrok. Dakle, još jedan dan u tjednu da ne morate kuhati ručak.

Sendvič

Uz ostatke priloga poput nezaobilazne francuske salate, napravite sendviče s jajima i cijela se obitelj može fino najesti. Dodajte malo kuhane šunke i vrlo lako riješit ćete se svih ostataka.

Šparoge

Upravo je sezona ove ukusne samonikle biljke pa je zapecite s narezanim kuhanim jajima, malo maslinova ulja i parmezana koji će se rastopiti, savjetuje Bon Apetitt. Nakon što šparoge očistite, posložite ih u tepsiju ili kalup, začinite, stavite jaja pa parmezan i pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva celzijevih dok ne omekšaju.

Pašteta

Kuhana jaja mogu se iskoristiti i u raznim namazima ili paštetama, bilo da se radi o ribljim ili mesnim okusima. Jedan je od primjera i ova ukusna pašteta od tune, piše Tportal.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.