Lifestyle

Bale

Održana ekskluzivna zajednička večera restorana Meneghetti i Lešić Dimitri Palace

Održana ekskluzivna zajednička večera restorana Meneghetti i Lešić Dimitri Palace

Na Stanciji Meneghetti održano je  jedinstveno gastronomsko događanje u sklopu kojega su po prvi puta snage ujedinile kuhinje dva hrvatska člana internacionalnog udruženja ekskluzivnih hotela i restorana Relais & Chateaux, Meneghetti iz istarskih Bala i Lešić Dimitri Palace iz Korčule pod pokroviteljstvom samog Relais & Chateauxa kroz program Gourmet Festival.

Večeri je prisustvovao i Ministar turizma RH Darko Lorencin kao i predstavnici svih hrvatskih članica spomenute grupacije. Gosti su imali prilike uživati u svemu najboljem što nam mogu ponuditi dvije najznačajnije hrvatske enogastronomske regije - Dalmacija i Istra. Glavni chef restorana LD Toni Erceg te glavni chefovi restorana Meneghetti Danijela Pifar i Bojan Vuković za ovu su priliku svaki pripremili po tri slijeda koji su imali za cilj prezentirati gastronomsku ponudu Koručule odnosno Istre a svaki slijed bio je uparen sa vinima Krajančić i Bire (Korčula) te naravno Meneghetti (Istra).

Ministar turizma RH Darko Lorencin ovom je prilikom izjavio : «Veliko mi je zadovoljstvo što su naše članice Relais & Chateauxa udružile snage jer se radi o posebnom obliku turističke ponude orijentiranoj prema uživanju u vrhunskoj enogastronomiji. Ovaj proizvod svakako je jedan od onih na kojima ćemo graditi budućnost naše turističke ponude te ga promoviramo i kroz program Hrvatska 365. Turizam je industrija doživljaja, a eno gastronomija je doživljaj kada se radi o vrhunskim namirnicama, kojih u Hrvatskoj imamo u obilju, vrhunskoj posluzi i ambijentu, što Stancija Meneghetti i ostale naše članice R&C svakako imaju.

Kulinarstvo se danas temelji na postulatima izvrsnosti, kvaliteti namirnica, znanju, inovativnosti, te scenskoj umjetnosti. Brz i komplementaran put ka međunarodnoj afirmaciji postojećih komparativnih prednosti hrvatske gourmet scene je prije svega iskoristiti dobavljivost izvrsnih svježih namirnica koje imamo tijekom cijele godine, proizvodnju kvalitetnih i vrhunskih vina u svim hrvatskim regijama, te mogućnost kreiranja atraktivnih dnevnih ponuda, kao ključnog elementa gourmet proizvoda. Uspostavljanjem programa Hrvatska 365 prvi puta imamo organizacijsku i marketinšku mrežu s kojom možemo krenuti u promociju Hrvatske kao uzbudljive, cjelogodišnje gastronomske destinacije.«

Hotel Lešić Dimitri Palace smješten je u obnovljenoj palači u samom srcu starog grada Korčule te se sastoji od 5 prostranih apartmana sa popratnim sadržajima. Meneghetti je vinska destinacija nastala obnovom stare istarske stancije, smještena u blizini Bala, na putu između Pule i Rovinja. U njenom sastavu djeluju wine hotel sa 4 sobe i apartmana, vinarija i restoran Meneghetti, ocijenjen sa 16 bodova i dvije kape u Gault & Millau vodiču za 2015. godinu.
Relais & Chateaux je internacionalno udruženje ekskluzivnih hotela i restorana koje je od 2013. godine prisutno i u Hrvatskoj.

Osim spomenuta dva hotela u Hrvatskoj broji još samo 2 člana, Bevandu iz Opatije i Bastion iz Zadra. Ovom prilikom izmjenjene su ideje među svim članicama i dogovoreni slični susreti u budućnosti kao i suradnja sa članicama grupacije iz cijele Europe.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.