Ne može jednostavnije
Polpete od kukuruza koje ćete poželjeti jesti svaki dan
Ove ukusne polpete prema receptu poznatog australskog kuhara Billa Grangera mogu se jesti tople i hladne, a ako nemate pri ruci svježe klipove mladog kukuruza, poslužit će i onaj iz konzerve. Odlično se slažu uz osvježavajući umak od rajčica i avokada ili vrhnja.
Potrebni sastojci:
500 g kukuruza (3 klipa srednje veličine)
1 mali luk sitno nasjeckan
2 jaja
¼ šalice svježeg korijandra
1 šalica brašna
1 čajna žlica praška za pecivo
1 čajna žlica soli
malo svježe mljevenog papra
3 velike žlice maslinova ulja
Priprema
Dvije trećine kukuruza stavite u posudu s nasjeckanim lukom,
jajima, brašnom, korijanderom, praškom za pecivo, soli i paprom te
izmiksajte štapnim mikserom ili sve stavite u blender pa izmiksajte.
Prebacite sve u zdjelu dodajte preostala cijela zrna kukuruza i dobro izmiješajte.
Zagrijte jednu žlicu ulja na tavici na srednje jakoj vatri i velikom
žlicom vadite smjesu i stavljate u tavicu te nježno poravnajte. Nemojte
pretrpavati tavu kako jer se poplete neće jednakomjerne ispeći, dovoljno
je peći 3-4 poplete odjednom ovisno o veličini posude.
Pecite ih oko minutu-dvije s obje strane ili dok ne poprime zlatnožutu boju.
Poslužite ih uz neki osvježavajući umak od avokada ili kiselog vrhnja.
Vezane vijesti
-
-
-
Kada nam se dogodi da smo zaboravili četku za rumenilo ili kosu, idealno ju je posuditi od prijateljice kao spas u zadnji čas, ali to može imati i negativne zdravstvene posljedice.
-
Sve što vam treba su andol ili aspirin i dobro ih je imati uza sebe dok hodate prirodom. Ako vas ubode pčela, osa, stršljen, obad ili neki drugi insekt, odmah malo navlažite tabletu i stavite na mjesto uboda.
Izdvojeno
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Vjerojatno ste čuli da nije dobro za probavni sustav, no je li stvarno tako? Dobra vijest je da pijenje kave na prazan želudac nije nužno loše za vas, a vaš se želudac obično može prilagoditi i zaštititi.
-
Utakmica 17. kola HNL-a između nogometaša Istre 1961 i Šibenika je bila protkana brojnim prilikama i preokretima, a na kraju je završila bez pobjednika 3-3 (1-2).
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.