Lifestyle

Ne može jednostavnije

Polpete od kukuruza koje ćete poželjeti jesti svaki dan

Polpete od kukuruza koje ćete poželjeti jesti svaki dan

Ove ukusne polpete prema receptu poznatog australskog kuhara Billa Grangera mogu se jesti tople i hladne, a ako nemate pri ruci svježe klipove mladog kukuruza, poslužit će i onaj iz konzerve. Odlično se slažu uz osvježavajući umak od rajčica i avokada ili vrhnja.



Potrebni sastojci:

500 g kukuruza (3 klipa srednje veličine)
1 mali luk sitno nasjeckan
2 jaja
¼ šalice svježeg korijandra
1 šalica brašna
1 čajna žlica praška za pecivo
1 čajna žlica soli
malo svježe mljevenog papra
3 velike žlice maslinova ulja

Priprema

Dvije trećine kukuruza stavite u posudu s nasjeckanim lukom, jajima, brašnom, korijanderom, praškom za pecivo, soli i paprom te izmiksajte štapnim mikserom ili sve stavite u blender pa izmiksajte.

Prebacite sve u zdjelu dodajte preostala cijela zrna kukuruza i dobro izmiješajte.

Zagrijte jednu žlicu ulja na tavici na srednje jakoj vatri i velikom žlicom vadite smjesu i stavljate u tavicu te nježno poravnajte. Nemojte pretrpavati tavu kako jer se poplete neće jednakomjerne ispeći, dovoljno je peći 3-4 poplete odjednom ovisno o veličini posude.

Pecite ih oko minutu-dvije s obje strane ili dok ne poprime zlatnožutu boju.

Poslužite ih uz neki osvježavajući umak od avokada ili kiselog vrhnja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.