Lifestyle

Beauty preporuka

Ove stvari odmah izbacite iz torbice za make-up

Ove stvari odmah izbacite iz torbice za make-up
Thinkstock

Sadržaj torbice za make-up može mnogo reći o navikama neke žene.

Ipak, jedina stvar koju bi svaka od nas trebala imati na umu je održavanje torbice čistom i urednom jer razlomljeni bronzer, osušena maskara i prljave spužvice za nanošenje make-upa ne mogu donijeti ništa dobro.

Ako se u vašoj torbici za make-up nalazi deset proizvoda o kojima se govori u nastavku teksta, pravo je vrijeme da ih se napokon riješite. Samo pomislite na sav prostor koji ćete time dobiti za nove beauty proizvode.

Dotrajali puder i korektor

Tamnija boja vašeg pudera ili korektora dovoljan je znak da je vrijeme za njihovo odbacivanje. Životni vijek kremastih i tekućih pudera obično iznosi od 12 do 18 mjeseci.

Osušena maskara

Konstantno otvaranje i zatvaranje maskare omogućuje ulazak zraka u tubu, kao što dopušta ulazak sitnih i nimalo dobronamjernih bakterija. Pobrinite se za to da je svaki put nakon korištenja dobro zatvorite, a nabava nove preporučuje se svakih tri do šest mjeseci.

Ustajali prirodni make-up

Proizvodi na prirodnoj bazi ne sadrže parabene i sintetičke konzervanse. Ovakve proizvode najbolje je pohraniti u hladnjak nakon korištenja, zbog čega će dulje trajati. Međutim njihov rok istječe nakon tri do šest mjeseci.

Prljave spužvice za nanošenje make-upa

Ako je vaša kozmetika trajno obojila aplikator, vrijeme je da ga se riješite. Spužvice za nanošenje make-upa potrebno je temeljito očistiti nakon svake uporabe, a u potpunosti ih promijenite jednom tjedno ili onoliko često koliko je potrebno.

Iskorištene maramice za skidanje šminke

Postoji razlog zašto se ovaj beauty proizvod koristi jednokratno.

Otopljeni ruž za usne

Trebali biste bez problema uočiti promjene na svom ružu ili sjajilu za usne jednostavno obraćajući pozornost na njihovu teksturu, boju i miris. Također, ovi proizvodi u većini slučajeva jednako reagiraju na višu temperaturu. U nabavu novog ruža ili sjajila preporučuje se otići barem jednom godišnje.

Razlomljeno sjenilo/rumenilo/bronzer

Ovo je sasvim dovoljan razlog da se riješite navedenih proizvoda iz torbice za make-up. Osim toga, razlomljeni kozmetički proizvodi napravit će vam popriličan nered u torbici.

Otvorena olovka za oči i usne

Iako se profesionalci kunu govoreći da će olovka za oči ili usne uvijek biti svježa nakon svakog oštrenja, ostavljajući ih otvorenima učinit ćete da se na njima sakupe bakterije koje, u pojedinim slučajevima, dovode i do ozbiljnih oboljenja.

Dotrajali lak za nokte

Ako se lak isušio ili je postao grudaste teksture, s pigmentima koji se zadržavaju na dnu, krajnje je vrijeme da ga odbacite.

Hidratantne kreme i proizvodi za sunčanje

Veoma je očit razlog zašto je upravo na ovim proizvodima posebno naglašen rok trajanja. Osim toga, hidratantne kreme i proizvodi za sunčanje izloženi visokim temperaturama i vlazi u zraku mogu promijeniti svoj sastav.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.