Lifestyle

Sajam

U Zagrebu otvoren Božićni sajam hrvatskog otočnog proizvoda

U Zagrebu otvoren Božićni sajam hrvatskog otočnog proizvoda

Tradicionalni Božićni sajam hrvatskog otočnog proizvoda otvoren je u šatoru ispred Avenue Malla. Ideja sajma je što bolja promocija zaštićenih proizvoda s hrvatskih otoka, kaže dopredsjednica Klastera Julijana Radović:

"Ova oznaka ‘Hrvatski otočni proizvod‘ je oznaka za izvjestan brend, oznaka za izvornost, kvalitetu i otočno podrijetlo proizvoda. Mi smo vam ovdje donijeli dašak Dalmacije.", rekla je Radović.

Na sajmu se predstavlja više od 30 proizvođača iz raznih OPG-ova, a u cijelom projektu postoji više od 600 proizvoda s oznakom izvornog hrvatskog proizvoda. Zadarsku županiju predstavljaju izlagači s Rave, Silbe i Dugog otoka.

"To su različite linije, od kozmetičkih proizvoda na bazi ljekovitog bilja, maslinovog ulja, izvorne vrhunske likere, maslinova ulja, vina, suvenire... To su sve brendirane stvari koji su velika promidžba ponude i sadržaja samih hrvatskih otoka."

Pokrovitelji sajma su Grad Zagreb i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije. Radislav Barišić načelnik sektora za otoke Ministarstva kaže da se radi o prozvodima na koje cijela zemlja može biti ponosna:

"Nešto što je vrijedno, posebno, čime se Hrvatska treba dičiti, što treba razvijati i dalje njegovati jer smo sigurno jedna od unikatnih zemalja u svijetu s takvim potencijalom i mogućnosti. Vjerujem da je ovo jako zanimljivo Zagrepčanima, ali i otočanima u ovo zimsko vrijeme, kada nije visoka sezona, da se tu predstave, promoviraju i prodaju", rekao je Barišić.

Ovo je samo djelić ponude na sajmu:

"Imamo džemove od smokve, gorke narandže i limuna, sapune od maslinovog ulja, maslinovo ulje, gospino ulje, arancine, limoncine... Sve je domaće i ručna proizvodnja. Cijene džemova su od 15 do 35 kuna ovisno o veličini teglice. Sapuni su 22 kune, maslinovo ulje je 90 kuna.", rekla je jedna od izlagačica na sajmu.

Tu su i razni likeri, vina, pršut, ljekovite trave i melemi, rukotvorine, rakije i druge delicije. Sajam će biti otvoren sve do Badnjaka u podne, radno vrijeme je od 9 do 22 sata.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.