National Geographic Channel
Filmski ured Zadar poziva na druženje s britanskim Masterchefom Dhruvom Bakerom
Za danas je najavljeno snimanje epizode Croatia's Finest od 18 sati pored instalacije Pozdrav suncu. Riječ je o prvom velikom hrvatskom gastronomskom putopisu za National Geographic Channel. Filmski ured Zadar poziva na druženje s britanskim Masterchefom Dhruvom Bakerom.
Nova epizoda gastronomskog putopisa snimat će se od 18 do 19 sati, javljaju iz Filmskog ureda Zadar. Specijalna gošća bit će Petra Gerić, chef Zepter International-a, javnosti poznatija kao natjecateljica hrvatskog Master Chefa, koja će s g. Bakerom pripremati hrvatska jela.
Croatia's Finest prvi je veliki hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku koji se snima na području cijele Hrvatske, a čija je zvijezda britanski Master Chef Dhruv Baker. U dvadeset epizoda visoke profesionalne produkcije cilj je prikazati hrvatske prirodne ljepote, gastronomsku ponudu i druge zanimljive lokacije i proizvode u svrhu privlačenja turista i promocije Lijepe naše u svijetu.
Do sada je dogovoreno emitiranje emisije u nevjerojatnih 90 zemalja što će do sada biti najveća promocija Hrvatske i hrvatskih proizvoda u svijetu ikada, pa tako i grada Zadra, a koje će emitirati National Geographic Channel uključujući Rusiju, Kinu, Japan, Hong Kong, Indiju, Maleziju, Saudijsku Arabiju, JužnuKoreju, Bahrain, UjedinjeneArapske Emirate pa čak i dio Afrike. Projekt Croatia’s Finest pod pokroviteljstvom je hrvatskog Ministarstva turizma.
O Dhruv Bakeru:
Od početka njegove karijere koja je započela pobjedom na britanskom Masterchef-u 2010.,Dhruva Bakera prate sami superlativi. Rođen u Meksiku, a odrastao u Indij ii Tanzaniji, ovaj zaljubljenik u svjetske kuhinje svoja je iskustva prenio i u svoj londonski restoran Jolly Gardeners te nedugo objavljenoj kuharici Spice u kojoj Dhruv predstavlja i svoju- kartu okusa.
Upravo su začini, naime, bili najzaslužniji za Dhruovu pobjedu na britanskom Master Chefu čije je finale putem malih ekrana pratilo sedam milijuna otočana, a jedan od najvećih svjetskih kulinarskih autoriteta, John Torode, ‘našeg’ je Dhruva opisao kao izuzetnog kuhara s anđeoskim nepcem (‘Extraordinary cook with a palate of an angel’).
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.