Lifestyle

Roštiljanje na Rivi

Najbolji roštilj-majstori Dalmacije ove su godine Kaštelani

   Najbolji roštilj-majstori Dalmacije ove su godine Kaštelani

Roštiljanje s najljepšim pogledom na svijetu zasigurno je ono na zadarskoj Rivi koje se jednom godišnje održava u sklopu kvalifikacija za Zlatni ćevap. Upravo se ovdje, između Foruma i Morskih orgulja, uz šum mora i jedinstveno plavetnilo Jadrana, u subotu oko podneva okupilo pet ekipa iz različitih dijelova Dalmacije s nadom da će upravo oni izboriti finale jubilarnog 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec.

 

Pajdaši Ivice Vuralije iz Benkovca, Gušti Zagore Ivice Šege-Leke iz Kaštela, zadarski Tim Pajdo Jakova Gospića, 4 duje u briškuli Dražena Botice iz Gornjeg Karina i domaći Berekini Mladena Šarea od jutra su bili odlično raspoloženi. Više timskoj, nego konkurentskoj atmosferi pridonijela je i odlična živa svirka Syntethica banda, stoga ne čudi da se uz sunce i slasne svježe pripremljene PIK delicije koje su se prodavale po promotivnim cijenama vrlo brzo mnogo Zadrana i njihovih gostiju pridružilo natjecanju. Dok su se vrijedni Dalmatinci nadmetali u pripremi mesa sa žara, publika se okušala u OlimPIKijadi, utrci s pladnjevima, nošenju i slaganju kašeta te brojnim drugim zabavnim igrama, a najspretniji su osvojili i vrijedne nagrade.

U borbi vilicu o vilicu na kraju su slavili Gušti Zagore iz Kaštela, koje je voditelj Frano Ridjan proglasio i najveselijim timom natjecanja. Upravo njemu kulinarski majstori iz Kaštela otkrili su da je tajna uspjeha u detaljnoj pripremi koja uključuje i posebni odabir drva za potpalu, a gastro sud kojim je predsjedao Dario Lide, iz tima Majstor kuhar Branka Ognjenovića, složio se s njim, što je i pokazala prednost od čak 19 bodova ispred drugoplasirane ekipe Pajdo koja je pak imala 5 bodova više od Berekina koji su završili na trećem mjestu.

Hoće li im to biti dovoljno da budu najbolji i na nacionalnoj razini pokazat će finale u Zagrebu 18. lipnja, na kojem će Ivica Šego-Leko i njegovi dečki odmjeriti svoje kulinarske vještine s ostalim pobjednicima regionalnih natjecanja.

5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku partnera: Dacia, Karlovačko, Permetal, Kisko, Jamnica, Vina Belje, Zvijezda, President, Kotanyi, Fridrih, Iskon, Delimano, Grilloza i Kulinarsko studio Majstor kuhar. Zahvaljujući njima, sve namirnice, okrjepa i oprema osigurani su za natjecatelje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.