Roštiljanje na Rivi
Najbolji roštilj-majstori Dalmacije ove su godine Kaštelani
Roštiljanje s najljepšim pogledom na svijetu zasigurno je ono na zadarskoj Rivi koje se jednom godišnje održava u sklopu kvalifikacija za Zlatni ćevap. Upravo se ovdje, između Foruma i Morskih orgulja, uz šum mora i jedinstveno plavetnilo Jadrana, u subotu oko podneva okupilo pet ekipa iz različitih dijelova Dalmacije s nadom da će upravo oni izboriti finale jubilarnog 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec.
Pajdaši Ivice Vuralije iz Benkovca, Gušti Zagore Ivice Šege-Leke iz Kaštela, zadarski Tim Pajdo Jakova Gospića, 4 duje u briškuli Dražena Botice iz Gornjeg Karina i domaći Berekini Mladena Šarea od jutra su bili odlično raspoloženi. Više timskoj, nego konkurentskoj atmosferi pridonijela je i odlična živa svirka Syntethica banda, stoga ne čudi da se uz sunce i slasne svježe pripremljene PIK delicije koje su se prodavale po promotivnim cijenama vrlo brzo mnogo Zadrana i njihovih gostiju pridružilo natjecanju. Dok su se vrijedni Dalmatinci nadmetali u pripremi mesa sa žara, publika se okušala u OlimPIKijadi, utrci s pladnjevima, nošenju i slaganju kašeta te brojnim drugim zabavnim igrama, a najspretniji su osvojili i vrijedne nagrade.
U borbi vilicu o vilicu na kraju su slavili Gušti Zagore iz Kaštela, koje je voditelj Frano Ridjan proglasio i najveselijim timom natjecanja. Upravo njemu kulinarski majstori iz Kaštela otkrili su da je tajna uspjeha u detaljnoj pripremi koja uključuje i posebni odabir drva za potpalu, a gastro sud kojim je predsjedao Dario Lide, iz tima Majstor kuhar Branka Ognjenovića, složio se s njim, što je i pokazala prednost od čak 19 bodova ispred drugoplasirane ekipe Pajdo koja je pak imala 5 bodova više od Berekina koji su završili na trećem mjestu.
Hoće li im to biti dovoljno da budu najbolji i na nacionalnoj razini pokazat će finale u Zagrebu 18. lipnja, na kojem će Ivica Šego-Leko i njegovi dečki odmjeriti svoje kulinarske vještine s ostalim pobjednicima regionalnih natjecanja.
5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku partnera: Dacia, Karlovačko, Permetal, Kisko, Jamnica, Vina Belje, Zvijezda, President, Kotanyi, Fridrih, Iskon, Delimano, Grilloza i Kulinarsko studio Majstor kuhar. Zahvaljujući njima, sve namirnice, okrjepa i oprema osigurani su za natjecatelje.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, na dan Sv. Luce, u Koncertnoj dvorani braće Berse s početkom u 19 sati, adventsko pripovijedanje - "Ferali u noći- priče koje nose svjetlo".
-
Pročitajte dnevni horoskop i doznajte što vam za današnji dan predkazuju zvijezde
-
Visit Kolan poziva na "Advent u Kolanu" u subotu, 14.prosinca u 19:00 sati na Trgu kralja Tomislava u Kolanu, uživajte u preukusnoj hrani koju pripremaju učenici SŠ Bartul Kašić.
-
Pročelnik Službe za kirurgiju Opće bolnice Zadar, izv.prof.dr.sc.Ivan Bačić, dr.med., boravio je proteklog tjedna u Rijeci. Ondje je, zajedno s torakalnim kirurzima iz KBC-a Rijeka, izvodio operacije u prsnom košu minimalno invazivnom tehnikom.
Izdvojeno
-
Grad Benkovac je kroz provedbu Intervencijskog plana s ciljem rješavanja problematike stambenog zbrinjavanja svojih građana tijekom 2023. godine izgradio 2 stambene zgrade u ulici Plemena Lapčana na Kaštelu u Benkovcu.
-
U petak, 13. prosinca, na dan Sv. Luce, u Koncertnoj dvorani braće Berse s početkom u 19 sati, adventsko pripovijedanje - "Ferali u noći- priče koje nose svjetlo".
-
Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena na Crkvenom kod kućnog broja 11.
-
Dalmatinska pjesma i klapski zvuk dobit će posebno mjesto na ovogodišnjem Adventu u Zadru uz nastup Matea Grgata, tenora iz malog mjesta Otok u Dalmatinskoj zagori.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.