Lifestyle

Lagano, a zdravo

Namaz od graška i maslinovog ulja na preprženom kruhu

Namaz od graška i maslinovog ulja na preprženom kruhu

Fino jelo, idealno za vruće dane jer je lagano i osvježavajuće. Šnite kruha stavite malo u pećnicu da postanu hrskave, a višak namaza čuvajte u hladnjaku.

Sastojci:

1 paket zamrznutog graška
60 do 70 ml maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
sol
papar
1 žlica kiselog vrhnja
1 kruh francuz

 Priprema:

Grašak stavite kuhati u slanu vodu te kuhajte dok ne postane skroz mekan i počne se gotovo odvajati. Procijedite ga i još vrućeg izmiksajte u električnom mikseru u gustu kremu. Dodajte mu maslinovo ulje, zgnječeni češnjak, papar i soli po potrebi te žlicu vrhnja. Sve dobro promiješajte i namazom premažite ploške kruha prepržene u zagrijanoj pećnici na 200°C.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.