Lagano, a zdravo
Namaz od graška i maslinovog ulja na preprženom kruhu
Fino jelo, idealno za vruće dane jer je lagano i osvježavajuće. Šnite kruha stavite malo u pećnicu da postanu hrskave, a višak namaza čuvajte u hladnjaku.
Sastojci:
1 paket zamrznutog graška
60 do 70 ml maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
sol
papar
1 žlica kiselog vrhnja
1 kruh francuz
Priprema:
Grašak stavite kuhati u slanu vodu te kuhajte dok ne postane skroz mekan i počne se gotovo odvajati. Procijedite ga i još vrućeg izmiksajte u električnom mikseru u gustu kremu. Dodajte mu maslinovo ulje, zgnječeni češnjak, papar i soli po potrebi te žlicu vrhnja. Sve dobro promiješajte i namazom premažite ploške kruha prepržene u zagrijanoj pećnici na 200°C.
Vezane vijesti
Izdvojeno
-
Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojeg je u srijedu Euroliga kaznila s 8.000 eura zbog "nepoštivanja sudaca", odgovorio je da je ta organizacija hrabra kada treba kažnjavati, a da istovremeno odbija rješavati ozbiljne probleme u europskoj košarci.
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.