Lifestyle

Trikovi za brzo čišćenje

Doskočite kućanskim poslovima uz ove trikove

Doskočite kućanskim poslovima uz ove trikove

Rijetko tko uživa u kućanskim poslovima, ali svi znaju da su neizbježni pa je svaki savjet za brže obavljen zadatak uvijek dobrodošao.

Magazin Good Housekeeping dao je nekoliko ideja kako što prije odraditi te dosadne kućanske obaveze i usput isprobati nešto novo, ali i srediti dijelove kuće ili stvari koje su uvijek zadnje na listi.

Perilica posuđa

U njoj se mogu oprati i neke druge stvari osim samog posuđa. Uz već poznato dezinficiranje spužvica i sličnih pomagala za pranje ili čišćenje, u perlicu ubacite i ostale stvari koje znate da treba oprati, ali nikada za njih nemate vremena. To može biti plastična četka za raščešljavanje kose, podložak za sapun, staklene lučice za svijeće i slični predmeti koji se zapravo ne mogu oštetiti tijekom pranja u perilici.

Osvježite tapecirani namještaj, tepih, madrac...

Znamo da je to najčešće zadnje na listi za čišćenje jer u nedostatku vremena jedva se stigne ono puno važnije. Zato probajte posipati sodu bikarbonu, ostaviti da djeluje 15 minuta pa dobro sve usisati. Za to vrijeme primjerice možete obrisati prašinu i poslije se zajedno do kraja počistiti usisavačem.

Valjak za skupljanje dlaka

Osim klasičnog korištenja za skidanje mucica s odjeće ili dlaka koje ostavljaju ljubimci, valjak može poslužiti i za brže čišćenje sjenila na lampama, unutrašnjost torbe i sitnijih mrvica s poda ili kauča kada ste u žurbi.

Dlake od ljubimaca

Tu će prije valjka pomoći gumene rukavice, barem kada je tapecirani namještaj u pitanju. Navucite gumene rukavice i lagano ih navlažite, pređite preko kauča, stolica ili tepiha i dlake će se polijepiti. Naravno, potrebno ih je između saprati, ovisno koliko je stanje ozbiljno.

Mobitel, tv i ostali uređaji

Od daljinskog upravljača do slušalice fiksnog telefona i mobitela, uređaji su koje stalno koristimo, a prerijetko čistimo. Neka su istraživanja pokazala kako su tipkovnice ili ekrani pametnih telefona prljave ili prljavije od daski na wc-u pa za to jednostavno odvojite pet minuta i obrišite dezinfekcijskim maramicama.

A tek ženska torbica!

Povezano s mobitelima i novčanici, ključevi ili druge sitnice koje unosimo u torbicu stvaraju visoku razinu bakterija. Stoga je važno da izvadite sve stvari i dobro očistite unutrašnjost te sve stvari prebrišete prije vraćanja unutra.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.