Kultura

do 14. srpnja

Bliska lica: Izložba Lucije Maržić u crkvi sv. Jurja u Pagu

Bliska lica: Izložba Lucije Maržić u crkvi sv. Jurja u Pagu

Izložba će se moći razgledati do 14.07.2024. u vremenu od 18 do 22 h.

Lucija Maržić rođena je 2002. godine u Zagrebu. Odrasla je u Pagu gdje je završila osnovnu školu, a školovanje je zatim nastavila u Zadru u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti i dizajna.

Na Akademiji primijenjene umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci završila je preddiplomski studij primijenjene umjetnosti. Na trećoj godini studija za izborni kolegij izabrala je mozaik. Mozaik je tehnika s kojom će se nastaviti baviti i na diplomskom studiju.

2021. godine u sklopu Festivala znanosti na otoku Pašmanu u Neviđanima sudjelovala je na izradi murala na pročelju Instituta za pomorsku baštinu Ars Nautika. Također je sudjelovala na Sajmu studentskih radova u Galeriji Studentskog kulturnog centra u Rijeci 2022. godine. Ove 2024. godine pridružila se projektu Oslikavanja klupica na Kampusu Studentskog kulturnog centra u Rijeci.

Prva samostalna izložba ove mlade umjetnice postavljena je u crkvi sv. Jurja 2021. godine u Pagu. Njena druga samostalna izložba održana je 2023. godine u prostoru Gradske knjižnice Pag.
 


Reci što misliš!