Kultura

sutra u palači cedulin

Slikom i riječju o Zadru i Zadranima

Slikom i riječju o Zadru i Zadranima
Iva Pejkovic

Slikom i riječju o Zadru i Zadranima govorimo na pjesničkoj večeri “Poetske razglednice” u organizaciji Sveučilišta u Zadru, udruga ZaPis i Panacea te Turističke zajednice grada Zadra, koja će se održati u atriju palače Cedulin

U neka, ne tako davna vremena, slali smo s putovanja dragim prijateljima i rođacima (a ponekad i sebi) razglednice. Danas šaljemo selfije! Promijenio se medij, ali je ideja ostala ista. Bili smo ovdje! Bilo nam je lijepo! Još jedna od “obaveza” turista bila je i ostala kupovina suvenira. Mali magneti, vakumirane slastice, boce ulja i vina — sitnice koje nosimo kući kao sjećanje na putovanje. Zašto s putovanja u Zadar ne ponijeti knjigu? Originalan suvenir, plemenitu riječ ili sliku? 

Slikom i riječju o Zadru i Zadranima govorimo na pjesničkoj večeri “Poetske razglednice” u organizaciji Sveučilišta u Zadru, udruga ZaPis i Panacea te Turističke zajednice grada Zadra, koja će se održati u atriju palače Cedulin u četvrtak, 11. srpnja s početkom u 21 sat i uz besplatan ulaz.

Na događanju će se predstaviti niz zadarskih izdanja na raznim jezicima, poput: Poetska razglednica / Poetic Postcard; Optimist oko Zadra / Optimist around Zadar; Križarska opsada Zadra 1202. / Crusader siege of Zadar 1202.; More života / Il mare della vita ; Neka bar vedrina ogrne / Que nomes la claror agomboli; Intimni pogon / Fábrica íntima; Moj jezik s ruba svijeta / Meine Sprache vom Ende der Welt / A miña lingua fisterra; Die Poetik der Wunde.

Uz moderatore Rafaelu Božić i Franu Herendu te glazbenu podršku Marija Padelina, predstavit će se gosti Marin Franić, Alejandro Martínez Vicente, Danijela Berišić Antić, Nikola Vuletić i Emilija Mijatović. Stihove će čitati Danijela Berišić Antić, Emilija Mijatović, Laura Kršlović, Ana Milinović, Marina Veverec i Patricia Jurišić.


Reci što misliš!