Kultura

od 5. lipnja u Muzeju grada Trogira

Nakon Miróa, u Hrvatsku stiže izložba još jednog legendarnog španjolskog umjetnika – Salvadora Dalíja

Nakon Miróa, u Hrvatsku stiže izložba još jednog legendarnog španjolskog umjetnika – Salvadora Dalíja
News Syndication/PIXSELL

Izložba djela Salvadora Dalíja Hidden faces (Skrivena lica) koja po prvi put u Hrvatsku donosi preko 120 djela iz privatne zbirke Kesauri iz Francuske sastoji se od umjetnikovih radova koji dočaravaju šokantan, snovit i nadrealistički prikaz ranog dvadesetog stoljeća.

Uključuje originalne litografije, skulpture, medalje, serigrafije na srebru i svili, kao i umjetnine nastale u drugim medijima te nudi jedinstvenu priliku razgledavanja i divljenja originalnim djelima jednog od najvećih umjetnika našeg doba – Salvadora Dalíja.

Izložba Hidden Faces, kojoj je cilj upoznati širu javnost s fascinantnim svijetom umjetnosti jedinstvenog Salvadora Dalíja, bit će otvorena za javnost od 5. lipnja do 28. rujna u Muzeju grada Trogira – Galeriji Cate Dujšin Ribar (Gradska vrata 4, 21220 Trogir).

Izložba Hidden Faces producirana je i organizirana u suradnji Muzeja grada Trogira s Art Expo S.I.A. (Latvija) i La Collection Kesauri (Francuska), uz potporu Grada Trogira, a podijeljena je u sedam tematskih cjelina u kojima se do sada moglo uživati na izložbama održanima u Latviji,
Slovačkoj i Poljskoj. Izložba donosi preko 120 djela izvedena u različitim formama i materijalima.

Uz crteže s olovkom, bit će prikazane i serije slika nastale na porculanu. Posjetitelji će tako imati priliku vidjeti i bakropise, medalje te skulpture Salvadora Dalíja. Također, bit će izložena i djela iz serijala Muška zanimanja koji se sastoji se od 11 tema koje je Salvador Dalí naslikao 1970. i 1971. godine.

Majstor Dalí nije stvarao ova djela po narudžbi, stoga njegov duh i njegova višestruka kreativnost nisu bili ograničeni prema bilo kojem unaprijed određenom smjeru.

Ponavljamo, izložba Hidden Faces biti će otvorena cijelog ljeta do 28. rujna 2024. godine. Cijena ulaznica za odrasle osobe iznosi 8 eura, dok informacija o preostalim cijenama ulaznica, kao i ostalim detaljima vezanima uz izložbu, možete pronaći ovdje.


Reci što misliš!