Kultura

četvrtak, 30. studenog

Studeni u Kino zoni završava projekcijom izuzetnog filma ''Samo kad se smijem''

Studeni u Kino zoni završava projekcijom izuzetnog filma  ''Samo kad se smijem''

Programski bogat mjesec studeni u Kino zoni završava s jednim od najiščekivanijih domaćih naslova godine, izuzetnim filmom kojeg nitko ne bi trebao propustiti, briljantnom, potresnom i nadahnjujućom dramom ''Samo kad se smijem'' koji je našoj sugrađanki Tihani Lazović donio zasluženu Zlatnu arenu za najbolju glumicu na ovogodišnjem festivalu u Puli!

Tina (28) živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali. Ona je domaćica koja brine o šestogodišnjoj kćerkici, dok njen suprug Frane (32) zarađuje za obitelj.

Njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće. Unatoč prvotnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije…

Inspirirana zastrašujućim stvarnim događajima, drama redateljice i scenaristice Vanje Juranić ''Samo kad se smijem'' neopisivo je filmsko iskustvo koje gledatelje i društvo u cjelini poziva na hitno djelovanje i nužne promjene u pravnom sustavu, a sagledan je primarno iz perspektive žrtve, njezinim unutarnjim previranjima i u konačnici ultimativnoj žrtvi koju je podnijela sve kako bi spasila goli život.

Impresivan niz glumačkih ostvarenja, naša Tihana Lazović ovdje uzdiže na poseban nivo kvalitete, jednako joj parira i Slavko Sobin u ulozi supruga zlostavljača, a krajnje realističan i direktan redateljski pristup Vanje Juranić involvira gledatelja kroz apsolutno svaki aspekt priče. Uz spomenuti glumački dvojac, casting upotpunjuje čitava plejada zadarskih glumaca, dok sam grad Zadar nakon više desetljeća postaje prava filmska kulisa.

Zbog enormnog interesa publike, film ''Samo kad se smijem'' iznimno ćemo prikazati u dvorani HNK Zadar gdje će nam se nakon projekcije kroz moderirani razgovori pridružiti i članovi filmske ekipe predvođeni redateljicom i glavnom glumicom.

Film je na rasporedu u četvrtak 30. studenog s početkom od 20 h u, a ulaznice po cijeni od 6 eura (45,20 kuna) mogu se kupiti online putem te na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

* Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s HNK Zadar
 


Reci što misliš!