Kultura

5. listopada

Strepitz Open Project predstavlja album u Providurovoj palači

Strepitz Open Project predstavlja album u Providurovoj palači

Grupa glazbenika Strepitz Open Project u četvrtak u Providurovoj palači!

Osnovani 1988. godine u talijanskoj regiji Furlaniji, Furclap se od 1996. kao kulturna udruga aktivno bavi istraživanjem narodnih tradicija. Ubrzo se djelovanje Furclapa počelo širiti izvan regionalnih granica, ostvarujući suradnje s drugim kulturnim udrugama i institucijama, istodobno eksperimentirajući s multimedijskim i drugim umjetničkim izričajima.

 Od 2013. godine Furclap surađuje sa školama kroz različite projekte koji okupljaju glazbenike, glumce, animatore, profesore i studente čime izravno dolaze u doticaj s mladima. Tijekom godina stekli su veliki ugled te se umrežili s brojnim kulturnim udrugama iz različitih zemalja EU, Bliskog istoka i istočne Europe.

1a39e09aba1f830f197e356d8da75bf7.jpg?v=2Unutar Furclapa djeluje grupa glazbenika pod imenom Strepitz Open Project, a čine je Giovanni Floreani (gajde, vokal, elektronika), Cristina Spadotto (gitara), Gulia Grimaz (naracija) i Clarissa Durizzotto (saksofon). 

Oni u Zadru predstavljaju svoj novi album “Improvvisazione e Meditazione” (Improvizacija i meditacija). 

Ovo eksperimentalno glazbeno putovanje u potrazi za samoostvarenjem istražuje različite aspekte života: zaprepaštenje, aroganciju, slobodu, radost, razočaranje, usamljenost i buđenje, u kojemu meditacija naglašava slabosti ljudskih bića koja često improviziraju, ponekad sa spasonosnim, a ponekad tragičnim rezultatom. 

Koncert je na rasporedu u četvrtak, 5. listopada s početkom u 20 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače. Ulaz je slobodan.


Reci što misliš!