Kultura

kod centra za mlade

Otvorenje izložbe radova 6. Gradionice Društva arhitekata Zadra

Otvorenje izložbe radova 6. Gradionice Društva arhitekata Zadra

Društvo arhitekata Zadra (ZDA) u suradnji s Gradom Zadrom, Gradskom knjižnicom Zadar i Arhitekturom Square organiziralo je šestu po redu Gradionicu s temom dizajna urbane opreme u javnom ''dnevnom boravku'' Centra za mlade.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Grada Zadra, Hrvatske komore arhitekata PO Zadar i Ministarstva kulture i medija RH.

Gradionica kao alat u kratkom vremenskom intervalu intervenira na jednom malom segmentu grada, na vrlo određenoj mikrolokaciji sa specifičnom problematikom.

Centar za mlade biti će novo središte društvenog zbivanja i povezivanja, u neposrednoj je blizini Gradske knjižnice, a smješten na prostoru bivše vojarne u Ulici Stjepana Radića. Novouređeni prostori će biti prilagođeni mladima i nezavisnim udruženjima građana, a u sklopu uređenja interijera Centra za mlade uređuje se i okoliš - vanjski prostor za odmor, druženje i zabavu. 

I ove godine sudionici radionice bili su učenici srednje Tehničke škole Zadar koje su mentorirali profesori Lucija Melada, Jadranka Vdović i Šime Maričić. 

Zadatak su ove godine učenicima bili elementi urbanog namještaja, odnosno urbane garniture od dostupnih građevinskih materijala od kojih je primarni beton. U sklopu
radionice učenici su izrađivali skice i nacrte za elemente sjedenja, konstruirali oplate, smišljali načine izvedbe, radili radne makete i makete od gipsa na osnovu kojih se u finalnoj fazi na gradilištu oblikovao urbani mobilijar.

Izložba radova Gradionice održat će se in situ, u četvrtak 28. rujna u 13 sati u "dnevnom boravku" Centra za mlade.

 


Reci što misliš!

  Vezane vijesti