Kultura

evo detalja

Slikari, grafičari, fotografi, prijavite se na Litnju kužinu u Šibeniku!

Slikari, grafičari, fotografi, prijavite se na Litnju kužinu u Šibeniku!
Azimut

'Litnja kužina' ide treći put. Sudjelovanje je besplatno, a u tijeku su prijave izlagača, objavila je udruga Kolektiv 4B

Zainteresirani umjetnici svoje sudjelovanje na skupnoj izložbi u Šibeniku mogu prijaviti na e-mail info@azimut.art s naznakom 'Za Litnju kužinu', trebaju ostaviti svoje ime i prezime, naziv pod kojim bi izlagali, opisati što izlažu te poslati fotografije svog djela ili više njih kao i kontakt broj.

Rok je za prijavu i slanje radova 5. srpnja ove godine.

Priča o „Litnjoj kužini“ nastala je tijekom drugog vala masovnog otkazivanja koncerata, izložbi i života uopće. U inat zabranama i strahu, šibenski nezavisni umjetnici i kreativci okupljeni oko Azimuta pokrenuli su Kolektiv 4B – šibensku mrežu kulturne suradnje. Okupili su petnaest umjetnika i organizirali „Božićni tinel“, jedinstvenu art & craft izložbu koja je odmah po postavljanju „svečano  zatvorena“ i koju tijekom cijelog trajanja ljudi nisu smjeli posjetiti.

Priča o „zabranjenoj izložbi“ izazvala je velik interes na internetu i društvenim mrežama, pa su izložbu u virtualnom svijetu vidjeli deseci tisuća ljudi. Po završetku izložbe, umjetnici su se dogovorili da će se ponovo okupiti jednoga dana kad više ne bude zabrana i kad budemo mogli bez straha podijeliti svoj rad s ljudima iz cijelog svijeta.

I tako, nakon zabranjenog „Božićnog tinela“, Azimut i Kolektiv 4B s ponosom nastavljaju „Litnju kužinu“ – šibensku art & craft izložbu koju možete razgledati bez ograničenja i zabrana.

Još jednom se pokazalo da umjetnost, unatoč svim zabranama i preprekama, baš kao voda, uvijek pronađe put do ljudi.


Reci što misliš!