Kultura

#preporuka

Morate posjetiti Muzej dvije palače jer Zadar does Banksy!

Morate posjetiti Muzej dvije palače jer Zadar does Banksy!

Morate posjetiti Muzej dvije palače jer Zadar does Banksy! O čemu se radi? Danas su priliku za obilazak reprodukcija Banksyevih djela imali predstavnici medija, a mi smo provjerili što se sve nalazi u izložbenim dvoranama Muzeja dvije palače.

Izložba je posvećena jednom od najvećih umjetničkih misterija 21. stoljeća. Riječ je o britanskom grafiti umjetniku Banksyju, čija djela već desetljećima privlače interes svjetske javnosti.

Predstavljanje izložbe Zadar does Banksy Predstavljanje izložbe Zadar does Banksy

Danas su priliku za obilazak reprodukcija Banksyevih djela imali predstavnici medija, a mi smo provjerili što se sve nalazi u izložbenim dvoranama Muzeja dvije palače.

Sjajan je ovo pregled i uvid u djela iznimnog umjetnika,  a o njemu je danas govorila Lorena Peroš iz Narodnog muzeja Zadar.  On je istovremeno i slavan i anoniman. Danas možemo o njemu govoriti kao jednom širem kulturnom fenomenu!

​Postoji li razlika između vandalizma ili umjetničkog djela? Banksy vandalizira privatnu površinu, a popularnost i cijena mu samo raste. 

Unutar Dvije palače tijekom izložbe bit će i nekoliko zanimljivih događanja, a 17. lipnja najavljen je Festival ulične umjetnosti u dvorištu gimnazije Vladimira Nazora Nazora - okupit će se plesna scena i grafiteri, te će biti izveden performans prema konceptu Marije Šarić Ban.

Za javnost izložba je otvorena od četvrtka, 1.lipnja.

Izložba ostaje postavljena do kraja listopada. 

Organizator izložbe, David Rjazancev iz Deva Puri gallery d.o.o. proveo je medije izložbom i ispričao nam brojne detalje o Banksyu i njegovim djelima:

 


Reci što misliš!